POČASTITE SEBE OMILJENIM SLATKIŠEM Poslastica tako fina i kremasta, a još sa brusnicom
Lako ćete pripremiti.
Bele trufle sa brusnicom
Sastojci:
Za trufle:
250 g bele čokolade
125 g slatke pavlake
100 g putera
300 g suvih brusnica
Za glazuru:
100 g bele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Čokoladu usitniti, a pavlaku zagrejati sa puterom i ne dozvoliti da proključa. Preliti preko bele čokolade, dodati brusnice i staviti masu u zamrzivač da se dobro ohladi. Kašičicom vaditi masu za bombice (masa treba da je hladna, ali ne i zaleđena, jer se u protivnom ne može oblikovati). Kuglice glazirati na taj način što ćete ih ponovo staviti u zamrzivač, na 15 minuta, da se ohlade, pa ih zatim umakati u belu čokoladu i na svaku stav iti po jednu suvu brusnicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)