POČASTITE SEBE OMILJENIM SLATKIŠEM Poslastica tako fina i kremasta, a još sa brusnicom
Lako ćete pripremiti.
Bele trufle sa brusnicom
Sastojci:
Za trufle:
250 g bele čokolade
125 g slatke pavlake
100 g putera
300 g suvih brusnica
Za glazuru:
100 g bele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Čokoladu usitniti, a pavlaku zagrejati sa puterom i ne dozvoliti da proključa. Preliti preko bele čokolade, dodati brusnice i staviti masu u zamrzivač da se dobro ohladi. Kašičicom vaditi masu za bombice (masa treba da je hladna, ali ne i zaleđena, jer se u protivnom ne može oblikovati). Kuglice glazirati na taj način što ćete ih ponovo staviti u zamrzivač, na 15 minuta, da se ohlade, pa ih zatim umakati u belu čokoladu i na svaku stav iti po jednu suvu brusnicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)