POČASTITE SEBE OMILJENIM SLATKIŠEM Poslastica tako fina i kremasta, a još sa brusnicom
Lako ćete pripremiti.
Bele trufle sa brusnicom
Sastojci:
Za trufle:
250 g bele čokolade
125 g slatke pavlake
100 g putera
300 g suvih brusnica
Za glazuru:
100 g bele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Čokoladu usitniti, a pavlaku zagrejati sa puterom i ne dozvoliti da proključa. Preliti preko bele čokolade, dodati brusnice i staviti masu u zamrzivač da se dobro ohladi. Kašičicom vaditi masu za bombice (masa treba da je hladna, ali ne i zaleđena, jer se u protivnom ne može oblikovati). Kuglice glazirati na taj način što ćete ih ponovo staviti u zamrzivač, na 15 minuta, da se ohlade, pa ih zatim umakati u belu čokoladu i na svaku stav iti po jednu suvu brusnicu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)