MEKAN I SOČAN Kolač od tikvica i čokolade postaće vam omiljeni slatkiš
Veoma je ukusan i mekan i sutradan, pa ga deca mogu nositi kao užinu.
Sastojci:
300 g tikvica
100 g čokolade za kuvanje
1 banana
1 1/3 šolje brašna
1/2 šolje kakaoa u prahu
3/4 šolje šećera
¼ šolje margarina
1 kašika kukuruznog skroba
1 prašak za pecivo
1 kašika sode bikarbone
6 kašika ulja
1 vanilin šećer
1 kašičica sirćeta
1 kašičica instant kafe (praha)
Priprema:
Tikvicu oljuštiti i narendati. Ostaviti da stoji 15 minuta pa iscediti vodu koju pusti. Pomešati suve sastojke - brašno, kukuruzni skrob, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Posebno izgnječiti bananu, dodati mleko, ulje, šećer, vanilin šećer, sirće i kafu i sjediniti mikserom ili žicom za mućenje. Ako je suva smesa, sipati još malo mleka. Dodati tikvicu i dobro izmešati. Dodati izlomljenu čokoladu. Smesu sipati u kalup za hleb ili pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Kolač je gotov kada čačkalica koju ste zaboli izađe suva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Može da stoji nekoliko dana.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
ČOKOLADA I VIŠNJE, NEODOLJIV SPOJ Fantastičan kolač od bajatog hleba
Slatkiš kojem niko ne može odoleti.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)