NESTVARNO JE UKUSNA Prelepi fil pite sa borovnicama ostaće vam zauvek u pamćenju
Neobična je.

Pita sa borovnicama
Sastojci:
250 g maslaca
150 ml šećera
400 ml ražanog brašna
100 ml pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Fil:
1 kg borovnica
100 ml šećera
Priprema:
Pomešajte maslac i šećer. Posebno pomešajte suve sastojke, ražano brašno, pšenično brašno i prašak za pecivo, pa dodajte smesi maslac i šećer i umesite testo. Utisnite oko 2/3 testa na dno i sa strane duboke posude za pečenje. Dodajte sveže ili smrznute borovnice. Pospite šećer preko njih. Prekrijte fil ostatkom testa.
Pecite oko sat na 200 stepeni. Ohladite i poslužite sa sladoledom od vanile ili sa šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:




BOLJI JE NEGO KUPOVNI Oduševite klince i napravite DOMAĆI baunti, čokoladicu sa kokosom
Nema kome se neće dopasti.

NEODOLJIVI PAŠA LOKUM Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa, po receptu za početnike
Mekani turski kolač sa kokosom savršen je za sve ljubitelje kremastih poslastica. Budi sva čula, a topi se u ustima. Lagan i prepun fila, nema ko ga neće obožavati.

ČOKO KOCKE SA ORASIMA Nema paljenja rerne, a mekane kao pamuk i sočne
Savršene za sve prilike.

TURSKI MOKRI KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a gotov za pola sata, prava rapsodija ukusa
Sočan i mekan, gosti će biti oduševljeni.

BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.

SUFLE KAO IZ NAJBOLJEG FRANCUSKOG RESTORANA Savršenstvo mirisa i ukusa koje će vas oboriti s nogu
Gastronomski užitak u svakom zalogaju.
Komentari (0)