I ČOKOLADNA I VOĆNA Poslastica za koju su svi čuli i koja ne može, a da ne uspe

Alo.rs

16:00

Slatki kutak 0

Tražićete parče više.

posna švarcvald torta
pixabay

Švarcvald torta

Sastojci:

Za biskvit:

130 g maslaca

150 g šećera u prahu

2 vanilin-šećera

4 jaja

100 g čokolade

50 g oštrog brašna

1/2 praška za pecivo

50 g mlevenih badema

50 g prezli

Za fil:

tegla višanja iz kompota

2 kašičice šećera

4 kašike višnjevače

600 ml slatke pavlake

2 vanilin-šećera

3 šlag-fiksa

Priprema:

Biskvit: Maslac, šećer i vanilin-šećer penasto izmešati, dodati žumance, narendanu čokoladu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano dodati i mlevene bademe, pomešane sa prezlama i čvrstom smesom od belanaca. Dobijenu smesu staviti u kalup za torte, koji treba namazati maslacom i posuti brašnom. Peći oko 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađeni biskvit iseći na tri dela. Na svaki list torte nakapati liker i premazati ga smesom od višanja umućenom sa slatkom pavlakom. Fil: Višnje procediti, a sok zagrejati, umešati šećer, vanilin-šećer, višnjevaču, pa sve kratko prokuvati. Dodati isceđene višnje i ostaviti da se fil ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom, pa dodati vanilin-šećer, šlag-fiks i mešati dok se ne dobije čvrsti šlag. Ostatkom premazati celu tortu, pa je ukrasiti višnjama i narendanom čokoladom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading