I ČOKOLADNA I VOĆNA Poslastica za koju su svi čuli i koja ne može, a da ne uspe
Tražićete parče više.
Švarcvald torta
Sastojci:
Za biskvit:
130 g maslaca
150 g šećera u prahu
2 vanilin-šećera
4 jaja
100 g čokolade
50 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
50 g mlevenih badema
50 g prezli
Za fil:
tegla višanja iz kompota
2 kašičice šećera
4 kašike višnjevače
600 ml slatke pavlake
2 vanilin-šećera
3 šlag-fiksa
Priprema:
Biskvit: Maslac, šećer i vanilin-šećer penasto izmešati, dodati žumance, narendanu čokoladu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano dodati i mlevene bademe, pomešane sa prezlama i čvrstom smesom od belanaca. Dobijenu smesu staviti u kalup za torte, koji treba namazati maslacom i posuti brašnom. Peći oko 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađeni biskvit iseći na tri dela. Na svaki list torte nakapati liker i premazati ga smesom od višanja umućenom sa slatkom pavlakom. Fil: Višnje procediti, a sok zagrejati, umešati šećer, vanilin-šećer, višnjevaču, pa sve kratko prokuvati. Dodati isceđene višnje i ostaviti da se fil ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom, pa dodati vanilin-šećer, šlag-fiks i mešati dok se ne dobije čvrsti šlag. Ostatkom premazati celu tortu, pa je ukrasiti višnjama i narendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NJAM NJAM Neuobičajen recept za slasne mafine s višnjama
Ovo voće je pravi dobitak u mafinima.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)