I ČOKOLADNA I VOĆNA Poslastica za koju su svi čuli i koja ne može, a da ne uspe
Tražićete parče više.

Švarcvald torta
Možda vas zanima:

NJAM NJAM Neuobičajen recept za slasne mafine s višnjama
Ovo voće je pravi dobitak u mafinima.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.


Sastojci:
Za biskvit:
130 g maslaca
150 g šećera u prahu
2 vanilin-šećera
4 jaja
100 g čokolade
50 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
50 g mlevenih badema
50 g prezli
Za fil:
tegla višanja iz kompota
2 kašičice šećera
4 kašike višnjevače
600 ml slatke pavlake
2 vanilin-šećera
3 šlag-fiksa
Priprema:
Biskvit: Maslac, šećer i vanilin-šećer penasto izmešati, dodati žumance, narendanu čokoladu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano dodati i mlevene bademe, pomešane sa prezlama i čvrstom smesom od belanaca. Dobijenu smesu staviti u kalup za torte, koji treba namazati maslacom i posuti brašnom. Peći oko 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađeni biskvit iseći na tri dela. Na svaki list torte nakapati liker i premazati ga smesom od višanja umućenom sa slatkom pavlakom. Fil: Višnje procediti, a sok zagrejati, umešati šećer, vanilin-šećer, višnjevaču, pa sve kratko prokuvati. Dodati isceđene višnje i ostaviti da se fil ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom, pa dodati vanilin-šećer, šlag-fiks i mešati dok se ne dobije čvrsti šlag. Ostatkom premazati celu tortu, pa je ukrasiti višnjama i narendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)