I ČOKOLADNA I VOĆNA Poslastica za koju su svi čuli i koja ne može, a da ne uspe
Tražićete parče više.
Švarcvald torta
Sastojci:
Za biskvit:
130 g maslaca
150 g šećera u prahu
2 vanilin-šećera
4 jaja
100 g čokolade
50 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
50 g mlevenih badema
50 g prezli
Za fil:
tegla višanja iz kompota
2 kašičice šećera
4 kašike višnjevače
600 ml slatke pavlake
2 vanilin-šećera
3 šlag-fiksa
Priprema:
Biskvit: Maslac, šećer i vanilin-šećer penasto izmešati, dodati žumance, narendanu čokoladu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano dodati i mlevene bademe, pomešane sa prezlama i čvrstom smesom od belanaca. Dobijenu smesu staviti u kalup za torte, koji treba namazati maslacom i posuti brašnom. Peći oko 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađeni biskvit iseći na tri dela. Na svaki list torte nakapati liker i premazati ga smesom od višanja umućenom sa slatkom pavlakom. Fil: Višnje procediti, a sok zagrejati, umešati šećer, vanilin-šećer, višnjevaču, pa sve kratko prokuvati. Dodati isceđene višnje i ostaviti da se fil ohladi. Slatku pavlaku umutiti mikserom, pa dodati vanilin-šećer, šlag-fiks i mešati dok se ne dobije čvrsti šlag. Ostatkom premazati celu tortu, pa je ukrasiti višnjama i narendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NJAM NJAM Neuobičajen recept za slasne mafine s višnjama
Ovo voće je pravi dobitak u mafinima.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)