OVO JE UKUS KOJI SE PAMTI Kremasta rapsodija od višanja očaraće vas odmah
Odličan je ukus.
Kremasta rapsodija
Sastojci:
Za podlogu:
250 g keksa
Za krem sa višnjama:
300 ml vode
200 ml soka od višanja iz kompota
150 g griza
180 g šećera
1 teglica očišćenih višanja
Za žuti krem:
2 pudinga od vanile
3 kašike šećera
750 ml mleka
2 vanilin šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
250 ml pavlake za šlag
Priprema:
U lonac sipajte vodu i sok od višanja. Kada provri, pomerite s vatre i dodajte griz. Dobro razmutite i vratite da se kuva nekoliko minuta, uz neprestano mešanje. Dodajte višnje i šećer. Sve mešajte na laganoj temperaturi minut-dva. U kalup naređajte keks. Vruću smesu s višnjama sipajte na keks i izravnajte. Zatim ostavite da se
ohladi. Puding pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom u otprilike 200 ml mleka koje ste odvojili od pripremljenih 750 ml. Ostatak stavite da se kuva. Kada mleko provri, umutite puding sa šećerom. Kuvajte na laganoj vatri i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte u ohlađeni puding. Žuti krem rasporedite preko krema od višanja. Zatim umutite pavlaku za šlag i nanesite na kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)