OVO JE UKUS KOJI SE PAMTI Kremasta rapsodija od višanja očaraće vas odmah
Odličan je ukus.

Kremasta rapsodija
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Sastojci:
Za podlogu:
250 g keksa
Za krem sa višnjama:
300 ml vode
200 ml soka od višanja iz kompota
150 g griza
180 g šećera
1 teglica očišćenih višanja
Za žuti krem:
2 pudinga od vanile
3 kašike šećera
750 ml mleka
2 vanilin šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
250 ml pavlake za šlag
Priprema:
U lonac sipajte vodu i sok od višanja. Kada provri, pomerite s vatre i dodajte griz. Dobro razmutite i vratite da se kuva nekoliko minuta, uz neprestano mešanje. Dodajte višnje i šećer. Sve mešajte na laganoj temperaturi minut-dva. U kalup naređajte keks. Vruću smesu s višnjama sipajte na keks i izravnajte. Zatim ostavite da se
ohladi. Puding pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom u otprilike 200 ml mleka koje ste odvojili od pripremljenih 750 ml. Ostatak stavite da se kuva. Kada mleko provri, umutite puding sa šećerom. Kuvajte na laganoj vatri i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte u ohlađeni puding. Žuti krem rasporedite preko krema od višanja. Zatim umutite pavlaku za šlag i nanesite na kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)