JEDNA JE OD OMILJENIJIH TORTI Moskva šnit je spoj voća i orašastih plodova i preukusna je
Svima je dobro poznata ova poslastica.
Moskva šnit
Sastojci:
Za patišpanj:
15 jaja
300 g šećera
200 g seckanih oraha
3 kašike brašna
2 kesice vanilin-šećera
Za krem fil:
300 g margarina
250 g šećera u prahu
2 kesice vanilin-šećera
100 ml mleka
300 g slatkog od višanja
300 g krugova ili komadića ananasa iz konzerve
Za ukrašavanje torte:
400 ml mleka
4 kesice šlaga
Priprema:
Testo za kore: Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom umutiti belanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi. Dodati orahe, vanilin-šećer, brašno i promešati varjačom. Testo podeliti u dve tepsije obložene masnim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180 stepeni. Krem: U međuvremenu pripremiti krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa žumancima dodati šećer, vanilin-šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko. Kada krem dobije potrebnu gustinu, skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.Slaganje: Patišpanj izvaditi iz tepsije, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve, a zatim ih iseći formirajući tri lente. Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag. Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa, a zatim naneti šlag. I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja. Staviti zadnju lentu i celu tortu premazati šlagom po vrhu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)