JEDNA JE OD OMILJENIJIH TORTI Moskva šnit je spoj voća i orašastih plodova i preukusna je
Svima je dobro poznata ova poslastica.
Moskva šnit
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Sastojci:
Za patišpanj:
15 jaja
300 g šećera
200 g seckanih oraha
3 kašike brašna
2 kesice vanilin-šećera
Za krem fil:
300 g margarina
250 g šećera u prahu
2 kesice vanilin-šećera
100 ml mleka
300 g slatkog od višanja
300 g krugova ili komadića ananasa iz konzerve
Za ukrašavanje torte:
400 ml mleka
4 kesice šlaga
Priprema:
Testo za kore: Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom umutiti belanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi. Dodati orahe, vanilin-šećer, brašno i promešati varjačom. Testo podeliti u dve tepsije obložene masnim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180 stepeni. Krem: U međuvremenu pripremiti krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa žumancima dodati šećer, vanilin-šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko. Kada krem dobije potrebnu gustinu, skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.Slaganje: Patišpanj izvaditi iz tepsije, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve, a zatim ih iseći formirajući tri lente. Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag. Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa, a zatim naneti šlag. I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja. Staviti zadnju lentu i celu tortu premazati šlagom po vrhu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.
Komentari (0)