JEDNA JE OD OMILJENIJIH TORTI Moskva šnit je spoj voća i orašastih plodova i preukusna je

Alo.rs

17:00

Slatki kutak 0

Svima je dobro poznata ova poslastica.

moskva šnit
Printscreen/Youtube

Moskva šnit

Sastojci:

Za patišpanj:

15 jaja

300 g šećera

200 g seckanih oraha

3 kašike brašna

2 kesice vanilin-šećera

Za krem fil:

300 g margarina

250 g šećera u prahu

2 kesice vanilin-šećera

100 ml mleka

300 g slatkog od višanja

300 g krugova ili komadića ananasa iz konzerve

Za ukrašavanje torte:

400 ml mleka

4 kesice šlaga

Priprema:

Testo za kore: Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom umutiti belanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi. Dodati orahe, vanilin-šećer, brašno i promešati varjačom. Testo podeliti u dve tepsije obložene masnim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180 stepeni. Krem: U međuvremenu pripremiti krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa žumancima dodati šećer, vanilin-šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko. Kada krem dobije potrebnu gustinu, skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.Slaganje: Patišpanj izvaditi iz tepsije, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve, a zatim ih iseći formirajući tri lente. Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag. Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa, a zatim naneti šlag. I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja. Staviti zadnju lentu i celu tortu premazati šlagom po vrhu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading