SOČAN I MEKAN Kolač sa makom i višnjama, fantastična kombinacija!

Trpeza/ V.V.

11:00

Slatki kutak 0

Uz dodatak maka, kolač sa višnjama dobija poseban šmek.

SOČAN I MEKAN Kolač sa makom i višnjama, fantastična kombinacija!
Shutterstock

Sastojci:

3 jaja

300 g višanja

200 g mlevenog maka

2 šolje (200 ml) brašna

1,5 šolja šećera

1 šolja jogurta

1/2 šolje ulja

1 prašak za pecivo

Priprema:

Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt u izmešajte. Dodajte pomešane brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kolač ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatno-smeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading