ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
Sastojci:
2 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
8 kašika brašna
4 kašike mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
1 kašika ruma
1 prašak za pecivo
Preliv:
200 ml slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
Dekoracija:
2 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Umutite jaja ručnom mutilicom, pa dodati šećer i sjediniti, Zatim dodati mleko, ulje i rum. Sjediniti i dodati pomešane brašno, orahe, kakao i prašak za pecivo. Izmešati i sipati u vatrostalnu okruglu činiju prečnika 22 cm. Mikrotalasnu rernu uključite na 800 W i pecite tortu 5 minuta. Slatku pavlaku sa čokoladom stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi. Pečenu tortu ostavite da stoji 3-4 minuta, pa izvrnite na tanjir (da donja strana bude gore) i prelijte glazurom. Ukrasite mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVETSKI DAN ČOKOLADE proslavite najlepšom ČOKOLADNOM TORTOM u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Ako želite da se zasladite ili proslavite neki važan datum, ova torta od čokolade i milerama je pravi izbor.
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
NAJBRŽA POSLASTICA Keks torta od oraha, pravi se od nekoliko sastojaka koje imate u kući
Torta je velika i odlično posluženje kada vam dolaze gosti.
TROSTRUKI UŽITAK Tart od tri vrste čokolade po receptu blogerke Julie Radojević iz Beograda
Slatko ne ide u stomak nego u srce – moto je kulinarske blogerke Julie Radojević iz Beograda koja je majstor za pravljenje slatkiša.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)