ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
Sastojci:
2 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
8 kašika brašna
4 kašike mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
1 kašika ruma
1 prašak za pecivo
Preliv:
200 ml slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
Dekoracija:
2 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Umutite jaja ručnom mutilicom, pa dodati šećer i sjediniti, Zatim dodati mleko, ulje i rum. Sjediniti i dodati pomešane brašno, orahe, kakao i prašak za pecivo. Izmešati i sipati u vatrostalnu okruglu činiju prečnika 22 cm. Mikrotalasnu rernu uključite na 800 W i pecite tortu 5 minuta. Slatku pavlaku sa čokoladom stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi. Pečenu tortu ostavite da stoji 3-4 minuta, pa izvrnite na tanjir (da donja strana bude gore) i prelijte glazurom. Ukrasite mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVETSKI DAN ČOKOLADE proslavite najlepšom ČOKOLADNOM TORTOM u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Ako želite da se zasladite ili proslavite neki važan datum, ova torta od čokolade i milerama je pravi izbor.
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
NAJBRŽA POSLASTICA Keks torta od oraha, pravi se od nekoliko sastojaka koje imate u kući
Torta je velika i odlično posluženje kada vam dolaze gosti.
TROSTRUKI UŽITAK Tart od tri vrste čokolade po receptu blogerke Julie Radojević iz Beograda
Slatko ne ide u stomak nego u srce – moto je kulinarske blogerke Julie Radojević iz Beograda koja je majstor za pravljenje slatkiša.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)