ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!

Trpeza/ V.V.

10:00

Slatki kutak 0

Sočna torta bogatog ukusa.

ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Printscreen/Facebook

Sastojci:

2 jajeta

12 kašika šećera

12 kašika mleka

12 kašika ulja

8 kašika brašna

4 kašike mlevenih oraha

2 kašike kakaoa

1 kašika ruma

1 prašak za pecivo

Preliv:

200 ml slatke pavlake

100 g mlečne čokolade

Dekoracija:

2 kašike mlevenih oraha

Priprema:

Umutite jaja ručnom mutilicom, pa dodati šećer i sjediniti, Zatim dodati mleko, ulje i rum. Sjediniti i dodati pomešane brašno, orahe, kakao i prašak za pecivo. Izmešati i sipati u vatrostalnu okruglu činiju prečnika 22 cm. Mikrotalasnu rernu uključite na 800 W i pecite tortu 5 minuta. Slatku pavlaku sa čokoladom stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi. Pečenu tortu ostavite da stoji 3-4 minuta, pa izvrnite na tanjir (da donja strana bude gore) i prelijte glazurom. Ukrasite mlevenim orasima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading