SVETSKI DAN ČOKOLADE proslavite najlepšom ČOKOLADNOM TORTOM u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj

Vesna Vukadinović

10:30

Slatki kutak 0

Ako želite da se zasladite ili proslavite neki važan datum, ova torta od čokolade i milerama je pravi izbor.

kulinarski specijalitet
Shutterstock
hutterstock
 

Sastojci:

Kora:

200 g brašna

100 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

1 kašičica kakaoa u prahu

100 g omekšanog maslaca

Fil:

4 kese čokoladnog pudinga

250 g šećera

800 g milerama

1 l mleka

Glazura:

200 g mlečne čokolade

200 g čokolade za kuhanje

500 ml slatke pavlake

Priprema:

Kora: Od svih sastojaka umesite testo i stavite u frižider pola sata. Rastanjite i stavite u kalup za torte prečnika 24 cm koji ste podmazali uljem i brašnom.

Fil: Stavite mleko da provri pa dodajte puding razmućen u malo mleka koje ste odvojili. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. U vruće dodajte mileram i dobro izmešajte da nema grudvica.

Sipajte u kalup preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Ohladite tortu na sobnoj temperaturi.

Glazura: Na pari otopite obe čokolade sa slatkom pavlakom. Prelijte preko torte i stavite u frižider 2-3 sata da se stegne, a najbolje preko noći.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading