SVETSKI DAN ČOKOLADE proslavite najlepšom ČOKOLADNOM TORTOM u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Ako želite da se zasladite ili proslavite neki važan datum, ova torta od čokolade i milerama je pravi izbor.
Sastojci:
Kora:
200 g brašna
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 kašičica kakaoa u prahu
100 g omekšanog maslaca
Fil:
4 kese čokoladnog pudinga
250 g šećera
800 g milerama
1 l mleka
Glazura:
200 g mlečne čokolade
200 g čokolade za kuhanje
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Od svih sastojaka umesite testo i stavite u frižider pola sata. Rastanjite i stavite u kalup za torte prečnika 24 cm koji ste podmazali uljem i brašnom.
Fil: Stavite mleko da provri pa dodajte puding razmućen u malo mleka koje ste odvojili. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. U vruće dodajte mileram i dobro izmešajte da nema grudvica.
Sipajte u kalup preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Ohladite tortu na sobnoj temperaturi.
Glazura: Na pari otopite obe čokolade sa slatkom pavlakom. Prelijte preko torte i stavite u frižider 2-3 sata da se stegne, a najbolje preko noći.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
FANTAZIJA OD DESERTA Skroz čokoladna torta je pravi izbor za ljubitelje slatkiša
Poslastica koju će deca obožavati.
ČOKOLADNA MUS TORTA BOLJA OD SVAKOG SLADOLEDA Topi se u ustima
Kremasta i jednostavna, nema ko će joj odoleti.
BOEM TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Poslastica koja razvaljuje ukusom
Savršena za slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)