KAFA I ČOKOLADA, SAVRŠEN SPOJ! Aromatična torta koja ostavlja bez daha
Torta sa kafom i čokoladom je savršena poslastica za sva slavlja.

Torta sa kafom
Možda vas zanima:

FANTAZIJA OD DESERTA Skroz čokoladna torta je pravi izbor za ljubitelje slatkiša
Poslastica koju će deca obožavati.

TROSTRUKI UŽITAK Tart od tri vrste čokolade po receptu blogerke Julie Radojević iz Beograda
Slatko ne ide u stomak nego u srce – moto je kulinarske blogerke Julie Radojević iz Beograda koja je majstor za pravljenje slatkiša.

KREMASTO SAVRŠENSTVO Postanite majstor za torte uz savete kulinarske blogerke Marije Belić iz Rume
Šarena torta je spoj dva fila – jedan je čokoladni, a drugi od karamela. Uz kore od oraha premazane kremom, savršena je poslastica za svečane prilike.

ČOKOLADNA FANTAZIJA Kremasta torta koja osvaja na prvi zalogaj
Poslastica koja se lako pravi, a ima ukus kao iz poslastičarnice.
Sastojci:
Za kore:
7 jaja
100 ml likera od kafe
150 g šećera
50 g kakaoa
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
3 kašike skrobnog brašna
Za fil:
400 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
3 kašike instant kafe (praha)
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca. Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom. Sipajte u belanca, izmešajte i dodajte kakao, brašno i skrobno brašno. Izmešajte kašikom i od ove smese ispecite tri kore posebno u podmazanom plehu, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Za fil, slatku pavlaku zagrejte do ključanja ali ne sme da provri. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu i kafu. Mešajte da se čokolada istopi, pa pustite da se ohladi. Svaku koru nakvasite likerom od kafe pa nafilujte. Na kraju nafilujte celu tortu. Ukrasite odozgo kakaom ili instant kafom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.
Komentari (0)