KAFA I ČOKOLADA, SAVRŠEN SPOJ! Aromatična torta koja ostavlja bez daha

Trpeza/ V.V.

16:01

Slatki kutak 0

Torta sa kafom i čokoladom je savršena poslastica za sva slavlja.

KAFA I ČOKOLADA, SAVRŠEN SPOJ! Aromatična torta koja ostavlja bez daha
Shutterstock

Torta sa kafom

Sastojci:

Za kore:

7 jaja

100 ml likera od kafe

150 g šećera

50 g kakaoa

1 vanilin šećer

3 kašike brašna

3 kašike skrobnog brašna

Za fil:

400 ml slatke pavlake

300 g mlečne čokolade

3 kašike instant kafe (praha)

Priprema:

Umutite čvrst sneg od belanaca. Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom. Sipajte u belanca, izmešajte i dodajte kakao, brašno i skrobno brašno. Izmešajte kašikom i od ove smese ispecite tri kore posebno u podmazanom plehu, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Za fil, slatku pavlaku zagrejte do ključanja ali ne sme da provri. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu i kafu. Mešajte da se čokolada istopi, pa pustite da se ohladi. Svaku koru nakvasite likerom od kafe pa nafilujte. Na kraju nafilujte celu tortu. Ukrasite odozgo kakaom ili instant kafom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading