KAFA I ČOKOLADA, SAVRŠEN SPOJ! Aromatična torta koja ostavlja bez daha
Torta sa kafom i čokoladom je savršena poslastica za sva slavlja.
Torta sa kafom
Sastojci:
Za kore:
7 jaja
100 ml likera od kafe
150 g šećera
50 g kakaoa
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
3 kašike skrobnog brašna
Za fil:
400 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
3 kašike instant kafe (praha)
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca. Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom. Sipajte u belanca, izmešajte i dodajte kakao, brašno i skrobno brašno. Izmešajte kašikom i od ove smese ispecite tri kore posebno u podmazanom plehu, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Za fil, slatku pavlaku zagrejte do ključanja ali ne sme da provri. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu i kafu. Mešajte da se čokolada istopi, pa pustite da se ohladi. Svaku koru nakvasite likerom od kafe pa nafilujte. Na kraju nafilujte celu tortu. Ukrasite odozgo kakaom ili instant kafom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FANTAZIJA OD DESERTA Skroz čokoladna torta je pravi izbor za ljubitelje slatkiša
Poslastica koju će deca obožavati.
TROSTRUKI UŽITAK Tart od tri vrste čokolade po receptu blogerke Julie Radojević iz Beograda
Slatko ne ide u stomak nego u srce – moto je kulinarske blogerke Julie Radojević iz Beograda koja je majstor za pravljenje slatkiša.
KREMASTO SAVRŠENSTVO Postanite majstor za torte uz savete kulinarske blogerke Marije Belić iz Rume
Šarena torta je spoj dva fila – jedan je čokoladni, a drugi od karamela. Uz kore od oraha premazane kremom, savršena je poslastica za svečane prilike.
ČOKOLADNA FANTAZIJA Kremasta torta koja osvaja na prvi zalogaj
Poslastica koja se lako pravi, a ima ukus kao iz poslastičarnice.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)