TRADICIONALNI DESERT MNOGIMA OMILJEN Sitni kolači od oraha od samo TRI sastojka
Što duže stoje to su ukusniji.
Orasnice
Sastojci:
3 belanca
300 g šećera
300 g mlevenih oraha
300 g krupno seckanih oraha
Priprema:
Od belanaca umutiti čvrst sneg, dodati šećer i mutiti dugo, da se kristali šećera otope. Umešati 300 g mlevenih oraha i dobro sjediniti. U pliću činiju sipati seckane orahe. Kašičicom vaditi kuglice veličine oraha i ubacivati ih u činiju, pa posuti orasima i odozgo, da se smesa ne bi lepila za ruke. Od kuglica praviti tanje valjke, saviti ih u oblik potkovice i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 125 stepeni oko 25-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)