IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.
Sastojci:
Kora:
6 jaja
100 g šećera
50 g rendane čokolade za kuvanje
100 g mlevenih oraha
60 g brašna
Fil:
2 jaja
150 g čokolade za kuvanje
150 g omekšalog maslaca
100 g mlevenih oraha
80 g šećera
1 vanilin šećera
Priprema:
Kora: Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno žumanca umutite sa ona šećera u penastu smesu. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i narendanu čokoladu i sipajte u žumanca. Dodajte mlevene orahe i sjedinite. Na kraju umešajte sneg od belanaca. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Koru prevrnite na krpu posutu s malo šećera i urolajte.
Fil: Jaja i šećer kuvajte na pari uz mućenje. Dodajte čokoladu i kuvajte dok se smesa ne zgusne (oko 15 minuta) uz mešanje. U vruće dodajte orahe i ostavite da se ohladi. Umutite omekšali maslac pa dodajte u ohlađen fil i sjedinite.
Ohlađenu koru odmotajte pa premažite filom (malo ostavite za odozgo). Urolajte, premažite filom okolo i stavite u frižider da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ROLAT Fantazija od kolača, pravi raj za stomak!
Predivan spoj nežnog čokoladnog biskvita i fila i penastog fila sa kokosom.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Recept na kome su odrasle generacije
Mami na parče više.
STARINSKI ROLAT SA BANANAMA I ORASIMA Mami na parče više
Kremast i lagan, nema ko će mu odoleti.
ČOKOLADNI ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko vam neće tražiti recept
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)