IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.
Sastojci:
Kora:
6 jaja
100 g šećera
50 g rendane čokolade za kuvanje
100 g mlevenih oraha
60 g brašna
Fil:
2 jaja
150 g čokolade za kuvanje
150 g omekšalog maslaca
100 g mlevenih oraha
80 g šećera
1 vanilin šećera
Priprema:
Kora: Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno žumanca umutite sa ona šećera u penastu smesu. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i narendanu čokoladu i sipajte u žumanca. Dodajte mlevene orahe i sjedinite. Na kraju umešajte sneg od belanaca. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Koru prevrnite na krpu posutu s malo šećera i urolajte.
Fil: Jaja i šećer kuvajte na pari uz mućenje. Dodajte čokoladu i kuvajte dok se smesa ne zgusne (oko 15 minuta) uz mešanje. U vruće dodajte orahe i ostavite da se ohladi. Umutite omekšali maslac pa dodajte u ohlađen fil i sjedinite.
Ohlađenu koru odmotajte pa premažite filom (malo ostavite za odozgo). Urolajte, premažite filom okolo i stavite u frižider da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ROLAT Fantazija od kolača, pravi raj za stomak!
Predivan spoj nežnog čokoladnog biskvita i fila i penastog fila sa kokosom.
ČOKOLADNI ROLAT SA BANANOM Brže ćete ga napraviti od torte, a podjednako je izdašan i ukusan
Savršena poslastica koja se jednostavno pravi.
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
TORTA RED VELVET Nežna i zavodljiva kao crveni pliš, jedna je od najpopularnijih poslastica
Na prvi pogled ne izgleda posebno, ali ukus je nezaboravan.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)