TORTA RED VELVET Nežna i zavodljiva kao crveni pliš, jedna je od najpopularnijih poslastica
Na prvi pogled ne izgleda posebno, ali ukus je nezaboravan.

Kore:
Možda vas zanima:

IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.

ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.

TORTA BELI EGIPAT Pripremu ove raskošne poslastice detaljno nam je objasnila Bojana Cvetković iz Inđije
Beli Egipat je veoma popularna torta, a to i te kako opravdava. Nežne kore od belanaca i lešnika u kombinaciji sa dva različita fila daju joj bogat ukus.

NAJBRŽA POSLASTICA Keks torta od oraha, pravi se od nekoliko sastojaka koje imate u kući
Torta je velika i odlično posluženje kada vam dolaze gosti.
250 g mekog brašna
300 g šećera
250 ml jogurta
125 g maslaca
2 jaja
5 g soli
5 g praška za pecivo
5 g sode bikarbone
1 kašika kakaoa
1 kesica crvene boje za kolače
Fil:
400 ml slatke pavlake
250 g maskarpone sira
200 g šećera u prahu
125 g maslaca
Priprema:
Kore: U jogurtu razmutiti boju. Maslac umutiti sa šećerom, dodati jaja, sjediniti, pa dodati brašno, kakao i so. Umutiti mikserom. Postepeno dodavati jogurt uz mućenje. Pola smese sipati u podmazan kalup za tortu (23 cm) i peći u zagrejanoj rernu na 180 stepeni oko 25 minuta. Ispeći i drugu koru. Kada se ohlade staviti ih u frižider.
Fil: Umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati maskarpone i sjediniti mikserom. Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti još 3 minuta da se dobije ujednačen fil.
Kore preseći na pola po debljini, a višak izmrviti i koristiti za dekoraciju. Nafilovati kore i celu tortu okolo i prilepiti mrvice od ostatka kora ili ukrasiti po želji. Staviti u frižider nekoliko sati da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.

NEODOLJIVA LEŠNIK GNEZDA Raskošni kolačići savršeni za sve bitne događaje, neprevaziđenog ukusa
Gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)