TORTA RED VELVET Nežna i zavodljiva kao crveni pliš, jedna je od najpopularnijih poslastica
Na prvi pogled ne izgleda posebno, ali ukus je nezaboravan.
Kore:
250 g mekog brašna
300 g šećera
250 ml jogurta
125 g maslaca
2 jaja
5 g soli
5 g praška za pecivo
5 g sode bikarbone
1 kašika kakaoa
1 kesica crvene boje za kolače
Fil:
400 ml slatke pavlake
250 g maskarpone sira
200 g šećera u prahu
125 g maslaca
Priprema:
Kore: U jogurtu razmutiti boju. Maslac umutiti sa šećerom, dodati jaja, sjediniti, pa dodati brašno, kakao i so. Umutiti mikserom. Postepeno dodavati jogurt uz mućenje. Pola smese sipati u podmazan kalup za tortu (23 cm) i peći u zagrejanoj rernu na 180 stepeni oko 25 minuta. Ispeći i drugu koru. Kada se ohlade staviti ih u frižider.
Fil: Umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati maskarpone i sjediniti mikserom. Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti još 3 minuta da se dobije ujednačen fil.
Kore preseći na pola po debljini, a višak izmrviti i koristiti za dekoraciju. Nafilovati kore i celu tortu okolo i prilepiti mrvice od ostatka kora ili ukrasiti po želji. Staviti u frižider nekoliko sati da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
TORTA BELI EGIPAT Pripremu ove raskošne poslastice detaljno nam je objasnila Bojana Cvetković iz Inđije
Beli Egipat je veoma popularna torta, a to i te kako opravdava. Nežne kore od belanaca i lešnika u kombinaciji sa dva različita fila daju joj bogat ukus.
NAJBRŽA POSLASTICA Keks torta od oraha, pravi se od nekoliko sastojaka koje imate u kući
Torta je velika i odlično posluženje kada vam dolaze gosti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)