TORTA RED VELVET Nežna i zavodljiva kao crveni pliš, jedna je od najpopularnijih poslastica

Vesna Vukadinović

14:00

Slatki kutak 0

Na prvi pogled ne izgleda posebno, ali ukus je nezaboravan.

torta
Shutterstock

Kore:

250 g mekog brašna

300 g šećera

250 ml jogurta

125 g maslaca

2 jaja

5 g soli

5 g praška za pecivo

5 g sode bikarbone

1 kašika kakaoa

1 kesica crvene boje za kolače

Fil:

400 ml slatke pavlake

250 g maskarpone sira

200 g šećera u prahu

125 g maslaca

Priprema:

Kore: U jogurtu razmutiti boju. Maslac umutiti sa šećerom, dodati jaja, sjediniti, pa dodati brašno, kakao i so. Umutiti mikserom. Postepeno dodavati jogurt uz mućenje. Pola smese sipati u podmazan kalup za tortu (23 cm) i peći u zagrejanoj rernu na 180 stepeni oko 25 minuta. Ispeći i drugu koru. Kada se ohlade staviti ih u frižider.

Fil: Umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati maskarpone i sjediniti mikserom. Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti još 3 minuta da se dobije ujednačen fil.

Kore preseći na pola po debljini, a višak izmrviti i koristiti za dekoraciju. Nafilovati kore i celu tortu okolo i prilepiti mrvice od ostatka kora ili ukrasiti po želji. Staviti u frižider nekoliko sati da se stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading