PALAČINKE U NEODOLJIVOM SOSU Preklopite ih i uživajte u njihovom prelepom ukusu
Deca će se najviše obradovati.
Flambirane palačinke
Možda vas zanima:

PUFNASTE DO NEBA Američke palačinke po ovom receptu ne mogu biti MEKANIJE!
Sa prelivom uvek su dobitna kombinacija.

NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.

ZDRAVA VERZIJA Palačinke od banane lake za pripremu, a deca će ih obožavati
Kremaste i ukusne.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
Sastojci:
4 dl mleka
3 jajeta
narendana kora limuna i narandže
prstohvat soli
brašno po potrebi
Sastojci za umak:
40 g margarina
4 kašičice šećera u prahu
ceđeni sok od narandže
5-6 kašičica vinjaka
Priprema:
Napravite klasičnu smesu za palačinke, ispecite ih i ostavite na toplom mestu. U dubljem tiganju otopite margarin, dodajte šećer te ga karamelizujte. U karamelizovani šećer dodajte sok od narandže i 3 kašičice vinjaka. Palačinke jednu po jednu stavite u posudu i savijte je u trougao. Prelijte ostatak likera, pa ga zapalite. Palačinke poslužite na tanjiru prelivene umakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)