POSNA, A ČOKOLADNA Napravite tortu koja će se svima dopasti, pravi način da se zasladite
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
Posna torta sa jaodama i čokoladom
Sastojci:
300 g kiselih jabuka
1 pomorandža
150 g griza
1 šolja ulja
100 g suvog grožđa
250 g šećera
100 g crne čokolade
Priprema:
Izrendajte jabuke, dodajte sok i izrendanu koru od jedne pomorandže, 150 g griza, šolju ulja, 100 g suvog grožđa i 250 g šećera. Potom sve dobro sjedinite i sipajte u pripremljen pleh, pa pecite na 220 stepeni. Glazura: U 100 g čokolade dodajte kašiku vrele vode i 2-3 kapi ulja i prelijte preko ohlađene torte. Tortu po želji ukrasite voćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
POSNA DOBOŠ TORTA Mađarska raskošna poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Čuvena mađarska poslastica nije dobila ime po muzičkom instrumentu, već mađarskom poslastičaru Jozefu Dobošu.
POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Zdrava i ukusna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Uspeće i početnicima, a pravićete je i kada nije post.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)