POSNA, A ČOKOLADNA Napravite tortu koja će se svima dopasti, pravi način da se zasladite

Alo.rs/B. Paunović

17:00

Slatki kutak 0

Osvojiće vas na prvi zalogaj.

torta
Shutterstock

Posna torta sa jaodama i čokoladom

Sastojci:

300 g kiselih jabuka

1 pomorandža

150 g griza

1 šolja ulja

100 g suvog grožđa

250 g šećera

100 g crne čokolade

Priprema:

Izrendajte jabuke, dodajte sok i izrendanu koru od jedne pomorandže, 150 g griza, šolju ulja, 100 g suvog grožđa i 250 g šećera. Potom sve dobro sjedinite i sipajte u pripremljen pleh, pa pecite na 220 stepeni. Glazura: U 100 g čokolade dodajte kašiku vrele vode i 2-3 kapi ulja i prelijte preko ohlađene torte. Tortu po želji ukrasite voćem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading