ČOKOLADNA MUS TORTA BOLJA OD SVAKOG SLADOLEDA Topi se u ustima

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i jednostavna, nema ko će joj odoleti.

čokoladna mus torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za čokoladni mus:

  • 200 g poluslatke čokolade
  • 113 g neslanog putera
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 300 g zaslađenog kondenzovanog mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 180 g hladne slatke pavlake

Za sirup:

  • 160 g mleka 
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika kakao praha

Za podlogu:

  • 100 g piškota

Za ganaš:

  • 115 g mlečne čokolade
  • 2 kašike mleka 

Priprema:

Zagrejte mleko, šećer i kakao, uz neprestano mešanje. Onda ostavite da se ohladi. U sirup kratko umačite piškote pa ređajte na dno kalupa sa obručem. Čokoladu otopite sa puterom na pari, pa dodajte kakao, kondenzovano mleko i vanilu i promešajte. Zasebno penasto umutite slatku pavlaku pa je umešajte u čokoladnu smesu. Preko podloge u kalupu sipajte mus pa poravnajte. Ostavite bar 4 sata u frižideru. Zasebno otopite mlečnu čokoladu sa mlekom. Prelijte glazurom ohlađenu tortu pa ostavite još pola sata u frižideru da se stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading