ČOKOLADNA MUS TORTA BOLJA OD SVAKOG SLADOLEDA Topi se u ustima
Kremasta i jednostavna, nema ko će joj odoleti.
Potrebno je:
Za čokoladni mus:
- 200 g poluslatke čokolade
- 113 g neslanog putera
- 2 kašike nezaslađenog kakao praha
- 300 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 180 g hladne slatke pavlake
Za sirup:
- 160 g mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika kakao praha
Za podlogu:
- 100 g piškota
Za ganaš:
- 115 g mlečne čokolade
- 2 kašike mleka
Priprema:
Zagrejte mleko, šećer i kakao, uz neprestano mešanje. Onda ostavite da se ohladi. U sirup kratko umačite piškote pa ređajte na dno kalupa sa obručem. Čokoladu otopite sa puterom na pari, pa dodajte kakao, kondenzovano mleko i vanilu i promešajte. Zasebno penasto umutite slatku pavlaku pa je umešajte u čokoladnu smesu. Preko podloge u kalupu sipajte mus pa poravnajte. Ostavite bar 4 sata u frižideru. Zasebno otopite mlečnu čokoladu sa mlekom. Prelijte glazurom ohlađenu tortu pa ostavite još pola sata u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ANA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Sa 4 vazdušaste kore i kremastim čokoladnim filom
Ako volite čokoladne poslastice, Ana tortu ćete obožavati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)