ISKORISTITE PREZRELE BANANE Napravite mekane i sočne palačinke
Odlične su za doručak uz čašu mleka ili čaja, a i kada vam dođu gosti kao desert
Sastojci i priprema:
- 3 jaja
- šolja i po brašna (šolja od 2 dcl.)
- 1 šolja mlakog mleka
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 1 kašika arome vanila
- pola kesice praška za pecivo
- 2 - 3 banane (potrošite prezrele),
- 50 gr. čokolade (za kolače ili mlečna),
- 50 gr. maslaca ili margarina (za pečenje palačinki).
Žicom za mućenje umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, so, vanilu, ulje. Malo izmešajte pa ubacite brašno sa praškom za pecivo. Ako vam se masa čini retka dodajte još kašiku. dve brašna. Bitno je da ne bude grudvica. Ostavite da stoji 10 minuta.
Zagrejte tiganj, smanjite temperaturu na pola, stavite malo maslaca, 4 - 5 kolutova banana pa pržite jednu stranu 3 sekunde tako i drugu, prelijte testom i pecite da obe strane porumene. Ređajte na tanjir i dok su još vrele pospite iseckanom čokoladom.
Preko čokolade opet vruću palačinku i tako sve do kraja. Možete poslužiti i bez slaganja jedne preko druge, umesto čokolade može i šećer kristal ili u prahu, eurokrem, šlag, med...
Prijatno i uživajte!
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)