ISKORISTITE PREZRELE BANANE Napravite mekane i sočne palačinke
Odlične su za doručak uz čašu mleka ili čaja, a i kada vam dođu gosti kao desert
Sastojci i priprema:
- 3 jaja
- šolja i po brašna (šolja od 2 dcl.)
- 1 šolja mlakog mleka
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 1 kašika arome vanila
- pola kesice praška za pecivo
- 2 - 3 banane (potrošite prezrele),
- 50 gr. čokolade (za kolače ili mlečna),
- 50 gr. maslaca ili margarina (za pečenje palačinki).
Žicom za mućenje umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, so, vanilu, ulje. Malo izmešajte pa ubacite brašno sa praškom za pecivo. Ako vam se masa čini retka dodajte još kašiku. dve brašna. Bitno je da ne bude grudvica. Ostavite da stoji 10 minuta.
Zagrejte tiganj, smanjite temperaturu na pola, stavite malo maslaca, 4 - 5 kolutova banana pa pržite jednu stranu 3 sekunde tako i drugu, prelijte testom i pecite da obe strane porumene. Ređajte na tanjir i dok su još vrele pospite iseckanom čokoladom.
Preko čokolade opet vruću palačinku i tako sve do kraja. Možete poslužiti i bez slaganja jedne preko druge, umesto čokolade može i šećer kristal ili u prahu, eurokrem, šlag, med...
Prijatno i uživajte!
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)