ISKORISTITE PREZRELE BANANE Napravite mekane i sočne palačinke
Odlične su za doručak uz čašu mleka ili čaja, a i kada vam dođu gosti kao desert
Sastojci i priprema:
- 3 jaja
- šolja i po brašna (šolja od 2 dcl.)
- 1 šolja mlakog mleka
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 1 kašika arome vanila
- pola kesice praška za pecivo
- 2 - 3 banane (potrošite prezrele),
- 50 gr. čokolade (za kolače ili mlečna),
- 50 gr. maslaca ili margarina (za pečenje palačinki).
Žicom za mućenje umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, so, vanilu, ulje. Malo izmešajte pa ubacite brašno sa praškom za pecivo. Ako vam se masa čini retka dodajte još kašiku. dve brašna. Bitno je da ne bude grudvica. Ostavite da stoji 10 minuta.
Zagrejte tiganj, smanjite temperaturu na pola, stavite malo maslaca, 4 - 5 kolutova banana pa pržite jednu stranu 3 sekunde tako i drugu, prelijte testom i pecite da obe strane porumene. Ređajte na tanjir i dok su još vrele pospite iseckanom čokoladom.
Preko čokolade opet vruću palačinku i tako sve do kraja. Možete poslužiti i bez slaganja jedne preko druge, umesto čokolade može i šećer kristal ili u prahu, eurokrem, šlag, med...
Prijatno i uživajte!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)