NAJLEPŠA ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Poslastica od testa koju svi obožavaju.

Sastojci:
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA Makovnjača meka kao duša, kad počneš da jedeš ne možeš da staneš!
Poslastica od testa koja može biti i užina uz šolju mleka ili čaja.

ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom pa ne možeš da prestaneš da jedeš!
Štrudla je poslastica od testa, ali je odlična i kao slatka užina uz šolju čaja ili mleka.

ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Testo:
400 g mekog brašna
1 kesica suvog kvasac
1 kesica praška za pecivo
50 g šećera
1 jaje
1 belance
100 g masti
1/2 kašičice soli
Rendana kora od 1/2 limuna
125 ml mleka
Fil:
400 g mlevenog maka
100 g šećera
200 ml mleka
Rendana kora od 1/2 limuna
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
Testo: U toplo mleko dodati kašičicu šećera, suvi kvasac, promešati i ostaviti da se aktivira. U činiju sipati brašno, ostatak šećera, so, prašak za pecivo i koru limuna. Promešati i u sredini napraviti udubljenje, pa dodati mast, jaje, belance i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo uz još malo dodavanja brašna. Kada testo postane elastično i ne lepi se za ruke, napraviti oblik lopte i vratiti u činiju, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
Fil: Mleveni mak pomešati sa šećerom i korom limuna. Preliti vrelim mlekom i sjediniti.
Naraslo testo podeliti na dva jednaka dela. Prvu polovinu rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika debljine 3 mm. Premazati polovinom fila od maka i uviti u rolat. Na oba kraja rolata testo uvući unutra. Na isti način napraviti drugi rolat.
Staviti štrudle u podmazan pleh, prekriti ih krpom i ostaviti da narastu dok se rerna zagreje na 180 stepeni. Štrudle premazati mešavinom žumanceta i mleka i peći dok ne dobiju zlatnu boju.

NEODOLJIVI VALJUŠCI SA MAKOM Lako se prave, a osvajaju ukusom
Fenomenalni i slatki, za pravo uživanje.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)