BAKINA ŠTRUDLA Makovnjača meka kao duša, kad počneš da jedeš ne možeš da staneš!
Poslastica od testa koja može biti i užina uz šolju mleka ili čaja.

Sastojci:
Možda vas zanima:

ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.

NAJLEPŠA ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Poslastica od testa koju svi obožavaju.

NAJBOLJA ŠTRUDLA SA MAKOM Napravite meku i ukusnu štrudlu uz savete Gordane iz Rume
Ima li išta lepše nego kada se kućom širi miris testa koje se peče u rerni? A još kada je to štrudla s makom! Niko ne može da dočeka da je domaćica izvadi iz rerne.

ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.
800 g mekog brašna
1 kocka (40 g) svežeg kvasca
150 g rastopljenog margarina
150 g šećera
500 ml mlake vode
4 kašike ulja
4 kašike margarina
Za fil:
500 g mlevenog maka
200 g šećera
400 ml vode
3 kašike ulja
Priprema:
Testo: Kvasac razmutite u čaši mlake vode koju ste uzeli od pripremljene količine, dodajte po kašičicu šećera i brašna i ostavite da nadođe. U činiju stavite brašno, istopljen margarin, mlaku vodu, ulje, šećer i sipajte nadošao kvasac. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite da naraste. Podelite na dva dela i svaki rastanjite oklagijom na 1 cm debljine.
Fil: U prokuvalu vodu koju ste sklonili sa šporeta dodajte ulje, mak, šećer i izmešajte. Testo premažite margarinom, nafilujte i urolajte. Štrudle stavite u podmazan pleh i premažite odozgo uljem. Ostavite 30 minuta, a zatim pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA NUGAT TORTA Fenomenalna poslastica očaravajućeg ukusa nestaće sa stola čim se postavi
Sočna i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)