ORGINALNI I PROVERENI RECEPT Boem torta, ukus raskošnog zadovoljstva koji traje
Savršena klasična torta, lepša od bilo koje čokolade
Sastojci
Potrebno je:
400 g brašna
2 jajeta
150 g šećera
50 g margarina
4 kašike mleka
1/2 praška za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
1 kasicica kakao
Za fil:
1 l mleka
3 žumanceta
250 g šećera
6 kašika ostrog brašna
2 kesice vanilinog šećera
250 g maslaca
80 g čokolade
Za glazuru:
otopljena čokolada
Priprema
Od navedenih sastojaka zamesiti testo pa ga podeliti na četiri jufke. svaku rastanjiti i staviti na poleđini pleha. Peći na 180c stepeni oko 15-20 minuta.
Za fil: izmešati žumanca i šećer, dodati brašno i dodati malo hladnog mleka, da bi se smesa razmutila, skuvati krem u preostalom vrućem mleku.
Kada se krem skuva, zgusne i ohladi umešati umućen maslac. Podeliti na 2 dela i u jedan staviti rastopljenu čokoladu.
Filovati neizmenicno: svetlim i tamnim kremom, kore poprskati sa malo ruma. Na kraju preliti glazuru od čokolade.
Seći sutra dan. Prijatno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)