ORGINALNI I PROVERENI RECEPT Boem torta, ukus raskošnog zadovoljstva koji traje
Savršena klasična torta, lepša od bilo koje čokolade
Sastojci
Potrebno je:
400 g brašna
2 jajeta
150 g šećera
50 g margarina
4 kašike mleka
1/2 praška za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
1 kasicica kakao
Za fil:
1 l mleka
3 žumanceta
250 g šećera
6 kašika ostrog brašna
2 kesice vanilinog šećera
250 g maslaca
80 g čokolade
Za glazuru:
otopljena čokolada
Priprema
Od navedenih sastojaka zamesiti testo pa ga podeliti na četiri jufke. svaku rastanjiti i staviti na poleđini pleha. Peći na 180c stepeni oko 15-20 minuta.
Za fil: izmešati žumanca i šećer, dodati brašno i dodati malo hladnog mleka, da bi se smesa razmutila, skuvati krem u preostalom vrućem mleku.
Kada se krem skuva, zgusne i ohladi umešati umućen maslac. Podeliti na 2 dela i u jedan staviti rastopljenu čokoladu.
Filovati neizmenicno: svetlim i tamnim kremom, kore poprskati sa malo ruma. Na kraju preliti glazuru od čokolade.
Seći sutra dan. Prijatno.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)