ORGINALNI I PROVERENI RECEPT Boem torta, ukus raskošnog zadovoljstva koji traje

Slobodanka Ćorić

15:42

Slatki kutak 0

Savršena klasična torta, lepša od bilo koje čokolade

ORGINALNI I PROVERENI RECEPT Boem torta, ukus raskošnog zadovoljstva koji traje
Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

400 g brašna

2 jajeta
150 g šećera
50 g margarina
4 kašike mleka
1/2 praška za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
1 kasicica kakao

Za fil:

1 l mleka
3 žumanceta
250 g šećera
6 kašika ostrog brašna
2 kesice vanilinog šećera
250 g maslaca
80 g čokolade

Za glazuru:

otopljena čokolada

Priprema

Od navedenih sastojaka zamesiti testo pa ga podeliti na četiri jufke. svaku rastanjiti i staviti na poleđini pleha. Peći na 180c stepeni oko 15-20 minuta.

Za fil: izmešati žumanca i šećer, dodati brašno i dodati malo hladnog mleka, da bi se smesa razmutila, skuvati krem u preostalom vrućem mleku.
Kada se krem skuva, zgusne i ohladi umešati umućen maslac. Podeliti na 2 dela i u jedan staviti rastopljenu čokoladu.

Filovati neizmenicno: svetlim i tamnim kremom, kore poprskati sa malo ruma. Na kraju preliti glazuru od čokolade.
Seći sutra dan. Prijatno.

Komentari (0)

Loading