PRHKI KOLAČI IZ BAKINOG KUVARA Starinske školjkice sa džemom
Jednostavno testo, ne čeka se da naraste.
Sastojci:
250 g masti
500 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml mleka
1 kašičica šećera
Džem od šljiva
Prah šećer
Priprema:
Sve sastojke staviti u činiju i umesiti glatko testo. Rastanjiti na oko 5 mm debljine oklagijom i vaditi krugove prečnika 5 cm. Staviti u sredinu kašičicu džema, preklopiti u polukrug pa viljuškom stisnuti krajeve. Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta. Školjkice treba da ostanu bele. Gotove posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, poslastica našeg detinjstva
Brzo se prave, jer se ne čeka da testo naraste.
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
KOLAČ ZA 15 MINUTA Krempita sa keksom se lako pravi, a generacijama je omiljena jer svima izmami osmeh!
Postoji mnogo recepata za krempitu, a mi vam dajemo ovaj koji je brz i jednostavan.
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
Komentari (0)