PRHKI KOLAČI IZ BAKINOG KUVARA Starinske školjkice sa džemom
Jednostavno testo, ne čeka se da naraste.
Sastojci:
250 g masti
500 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml mleka
1 kašičica šećera
Džem od šljiva
Prah šećer
Priprema:
Sve sastojke staviti u činiju i umesiti glatko testo. Rastanjiti na oko 5 mm debljine oklagijom i vaditi krugove prečnika 5 cm. Staviti u sredinu kašičicu džema, preklopiti u polukrug pa viljuškom stisnuti krajeve. Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta. Školjkice treba da ostanu bele. Gotove posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
STARINSKA MAĐARICA Čuveni kolač koji su naše bake uvek pravile kada dolaze gosti
Što duže stoji, mađarica je ukusnija i lepša.
ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
STARINSKI KOLAČI Prhke školjkice sa džemom, poslastica našeg detinjstva
Brzo se prave, jer se ne čeka da testo naraste.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)