RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane

Trpeza/ V.V.

20:00

Slatki kutak 0

Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.

testenina
Shutterstock

Sastojci:

2 jaja

200 g brašna

200 ml mleka

200 ml gazirane vode

2 kašike ulja

1 kašičica šećera

1 prstohvat soli

Priprema:

Umutite jaja i šećer, dodajte pola mleka i brašna i lepo sjedinite. Zatim dodajte drugu polovinu mleka, vodu, ulje, sl i brašno i umutite smesu bez grudvica. Tiganj zagrejte na jakoj vatri, pa namažite s nekoliko kapi ulja. To ponavljajte svaki put pre nego što stavite smesu za novu palačinku. Pecite palačinke sa obe strane dok porumene. Mažite džemom, kremom, orasima, po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading