RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.

Sastojci:
Možda vas zanima:

I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.

NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.

UVEK DOBAR IZBOR Slane palačinke zapečene u rerni, toliko su kremaste i ukusne da im je teško odoleti
Pošto palačinke svi vole, ovo je sigurna varijanta za brzi obrok.

OVO SIGURNO NISTE JELI Palačinke sa jagodama u testu, uz njih vam ništa drugo ne treba!
Probajte omiljenu poslasticu pripremljenu na malo drugačiji način.
2 jaja
200 g brašna
200 ml mleka
200 ml gazirane vode
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
1 prstohvat soli
Priprema:
Umutite jaja i šećer, dodajte pola mleka i brašna i lepo sjedinite. Zatim dodajte drugu polovinu mleka, vodu, ulje, sl i brašno i umutite smesu bez grudvica. Tiganj zagrejte na jakoj vatri, pa namažite s nekoliko kapi ulja. To ponavljajte svaki put pre nego što stavite smesu za novu palačinku. Pecite palačinke sa obe strane dok porumene. Mažite džemom, kremom, orasima, po želji.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)