RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane

Trpeza/ V.V.

20:00

Slatki kutak 0

Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.

testenina
Shutterstock

Sastojci:

2 jaja

200 g brašna

200 ml mleka

200 ml gazirane vode

2 kašike ulja

1 kašičica šećera

1 prstohvat soli

Priprema:

Umutite jaja i šećer, dodajte pola mleka i brašna i lepo sjedinite. Zatim dodajte drugu polovinu mleka, vodu, ulje, sl i brašno i umutite smesu bez grudvica. Tiganj zagrejte na jakoj vatri, pa namažite s nekoliko kapi ulja. To ponavljajte svaki put pre nego što stavite smesu za novu palačinku. Pecite palačinke sa obe strane dok porumene. Mažite džemom, kremom, orasima, po želji.

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading