RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
Sastojci:
2 jaja
200 g brašna
200 ml mleka
200 ml gazirane vode
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
1 prstohvat soli
Priprema:
Umutite jaja i šećer, dodajte pola mleka i brašna i lepo sjedinite. Zatim dodajte drugu polovinu mleka, vodu, ulje, sl i brašno i umutite smesu bez grudvica. Tiganj zagrejte na jakoj vatri, pa namažite s nekoliko kapi ulja. To ponavljajte svaki put pre nego što stavite smesu za novu palačinku. Pecite palačinke sa obe strane dok porumene. Mažite džemom, kremom, orasima, po želji.
Možda vas zanima:
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
UVEK DOBAR IZBOR Slane palačinke zapečene u rerni, toliko su kremaste i ukusne da im je teško odoleti
Pošto palačinke svi vole, ovo je sigurna varijanta za brzi obrok.
OVO SIGURNO NISTE JELI Palačinke sa jagodama u testu, uz njih vam ništa drugo ne treba!
Probajte omiljenu poslasticu pripremljenu na malo drugačiji način.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)