PO BAKINOM RECEPTU Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša!
Ove kiflice možete praviti sa kremom umesto sa džemom, ili polovinu napunite jednim, a ostatak drugim namazom.
Sastojci:
500 g brašna
20 g kvasca
125 ml mleka
125 ml vode
125 g margarina
3 kašike šećera
1 kašičica soli
1 jaje
Džem po želji
1 jaje za premaz
Priprema:
Sjediniti vodu i mleko i zagrejati da bude mlako. Dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac. Ostaviti da nadođe. Zatim ga dodati brašnu, kao i jedno jaje i zamesiti testo. Mesiti desetak minuta. Podeliti ga na pet loptica. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta. Prvu lopticu testa rastanjiti oklagijom, pa narendati margarin. Zatim drugu lopticu rastanjiti, staviti preko prve, narendati margarin i tako sve do poslednje, na koju se ne renda margarin. Ostaviti da stoji još desetak minuta. Rastanjiti oklagijom, što tanje. Seći na trouglove i na svaki staviti po malo džema. Uvijati kiflice i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da stoje 45 minuta. Svaku kiflicu premazati razmućenim jajetom. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kiflice dok ne porumene, oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
SLATKE ŠARENE KIFLICE Najsočnije i najslađe, lepo izgledaju, brzo se prave i malo koštaju
Kada nemate ideju koji slatkiš da napravite, probajte ove kiflice.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)