KOH Starinski kolač koji ne izlazi iz mode, baš za uživanje
Vole ga generacije a uspeće svima.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike pšeničnog griza
- 750 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite sa šećerom pa dodajte žumanca, brašno i griz. Dobro izmešajte. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno u šerpici zagrejte mleko sa šećerom i vanilinim šećerom (da se šećer otopi). Prelijte preko ispečene kore. Pustite da se prohladi pa služite. Prijatno!
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)