KOH Starinski kolač koji ne izlazi iz mode, baš za uživanje
Vole ga generacije a uspeće svima.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike pšeničnog griza
- 750 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite sa šećerom pa dodajte žumanca, brašno i griz. Dobro izmešajte. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno u šerpici zagrejte mleko sa šećerom i vanilinim šećerom (da se šećer otopi). Prelijte preko ispečene kore. Pustite da se prohladi pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOH VOLE SVI OD 7 DO 107 GODINA A baš ovako su ga pravile domaćice u Jugoslaviji
Mekan i sočan, uzećete parče više.
KOH PO BAKINOM RECEPTU IZ STARE SVESKE Svaki zalogaj budi nepca
Mekan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TETA JELIN KOH BUDI NOSTALGIJU Generacije su odrasle na njemu, a uspeva i početnicima
Najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)