KOH Starinski kolač koji ne izlazi iz mode, baš za uživanje
Vole ga generacije a uspeće svima.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike pšeničnog griza
- 750 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite sa šećerom pa dodajte žumanca, brašno i griz. Dobro izmešajte. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno u šerpici zagrejte mleko sa šećerom i vanilinim šećerom (da se šećer otopi). Prelijte preko ispečene kore. Pustite da se prohladi pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KOH VOLE SVI OD 7 DO 107 GODINA A baš ovako su ga pravile domaćice u Jugoslaviji
Mekan i sočan, uzećete parče više.
KOH PO BAKINOM RECEPTU IZ STARE SVESKE Svaki zalogaj budi nepca
Mekan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TETA JELIN KOH BUDI NOSTALGIJU Generacije su odrasle na njemu, a uspeva i početnicima
Najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)