KOH Starinski kolač koji ne izlazi iz mode, baš za uživanje

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Vole ga generacije a uspeće svima.

koh
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike pšeničnog griza
  • 750 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanil šećer

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite sa šećerom pa dodajte žumanca, brašno i griz. Dobro izmešajte. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom.  Pecite kolač 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno u šerpici zagrejte mleko sa šećerom i vanilinim šećerom (da se šećer otopi). Prelijte preko ispečene kore. Pustite da se prohladi pa služite. Prijatno!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading