KRALJEVSKA TORTA KAO IZ POSLASTIČARNICE Potrebna su samo 2 sastojka za ovu fantaziju, nema joj ravne!
Prosto se topi u ustima...

Marcipan se pravi od mlevenih badema i šećera, a koristi se za prirpemu poznatih slatkiša, kao što su i mocart kugle. Nekada je bio privilegija kraljeva, a danas je ova smesa dostupna svima. Marcipan smesa je vrlo praktična, pa predlažemo da joj dodate jaja i od ova dva sastojka napravite jednu od najlepših torti. Ukus je fenomenalan, a ako volite dobro poznati ukus, probajte i čuvenu švedsku marcipan tortu.
Možda vas zanima:

MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
TORTA BELI ANĐEO Čuvena poslastica se pravi od rozen kora, ne peče se i neverovatno je kremasta!
Torta beli anđeo je velika, preukusna, a brzo i lako se pravi. Verovatno je zbog toga jedna od najpopularnijih među domaćicama.

Torta rekorderka: Sprema se za samo 3 minuta, jedan sastojak je čini neodoljivom!
Najjednostavniji desert koji ćete spremiti danas...

KEKS TORTA SA ORASIMA Pravi se od nekoliko sastojaka, ne peče se i gotova je očas posla!
Keks torta sa orasima je velika, brzo se pravi, a veoma je ukusna, pa je odlična za porodična okupljanja.
Sastojci:
250 g marcipan mase
4 velika jaja
Priprema: Isecite marcipan smesu, pa je zagrejte u mikrotalasnoj. Ako nemate mikrotalasnu možete i u rerni, na nižoj temperaturi. Penasto umutite jaja, pa pomešajte sa marcipanom i sve lepo sjedinite. Smesa treba da bude mekana. Stavite je u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 120°C i pecite još pola sata. Kada se ohladi isecite ga. Ako želite možete da ukrasite kokosom ili šećerom u prahu.
Bonus video:

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)