KRALJEVSKA TORTA KAO IZ POSLASTIČARNICE Potrebna su samo 2 sastojka za ovu fantaziju, nema joj ravne!
Prosto se topi u ustima...
Marcipan se pravi od mlevenih badema i šećera, a koristi se za prirpemu poznatih slatkiša, kao što su i mocart kugle. Nekada je bio privilegija kraljeva, a danas je ova smesa dostupna svima. Marcipan smesa je vrlo praktična, pa predlažemo da joj dodate jaja i od ova dva sastojka napravite jednu od najlepših torti. Ukus je fenomenalan, a ako volite dobro poznati ukus, probajte i čuvenu švedsku marcipan tortu.
Sastojci:
250 g marcipan mase
4 velika jaja
Priprema: Isecite marcipan smesu, pa je zagrejte u mikrotalasnoj. Ako nemate mikrotalasnu možete i u rerni, na nižoj temperaturi. Penasto umutite jaja, pa pomešajte sa marcipanom i sve lepo sjedinite. Smesa treba da bude mekana. Stavite je u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 120°C i pecite još pola sata. Kada se ohladi isecite ga. Ako želite možete da ukrasite kokosom ili šećerom u prahu.
Bonus video:
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
TORTA BELI ANĐEO Čuvena poslastica se pravi od rozen kora, ne peče se i neverovatno je kremasta!
Torta beli anđeo je velika, preukusna, a brzo i lako se pravi. Verovatno je zbog toga jedna od najpopularnijih među domaćicama.
Torta rekorderka: Sprema se za samo 3 minuta, jedan sastojak je čini neodoljivom!
Najjednostavniji desert koji ćete spremiti danas...
KEKS TORTA SA ORASIMA Pravi se od nekoliko sastojaka, ne peče se i gotova je očas posla!
Keks torta sa orasima je velika, brzo se pravi, a veoma je ukusna, pa je odlična za porodična okupljanja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)