KRALJEVSKA TORTA KAO IZ POSLASTIČARNICE Potrebna su samo 2 sastojka za ovu fantaziju, nema joj ravne!
Prosto se topi u ustima...
Marcipan se pravi od mlevenih badema i šećera, a koristi se za prirpemu poznatih slatkiša, kao što su i mocart kugle. Nekada je bio privilegija kraljeva, a danas je ova smesa dostupna svima. Marcipan smesa je vrlo praktična, pa predlažemo da joj dodate jaja i od ova dva sastojka napravite jednu od najlepših torti. Ukus je fenomenalan, a ako volite dobro poznati ukus, probajte i čuvenu švedsku marcipan tortu.
Sastojci:
250 g marcipan mase
4 velika jaja
Priprema: Isecite marcipan smesu, pa je zagrejte u mikrotalasnoj. Ako nemate mikrotalasnu možete i u rerni, na nižoj temperaturi. Penasto umutite jaja, pa pomešajte sa marcipanom i sve lepo sjedinite. Smesa treba da bude mekana. Stavite je u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 120°C i pecite još pola sata. Kada se ohladi isecite ga. Ako želite možete da ukrasite kokosom ili šećerom u prahu.
Bonus video:
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
TORTA BELI ANĐEO Čuvena poslastica se pravi od rozen kora, ne peče se i neverovatno je kremasta!
Torta beli anđeo je velika, preukusna, a brzo i lako se pravi. Verovatno je zbog toga jedna od najpopularnijih među domaćicama.
Torta rekorderka: Sprema se za samo 3 minuta, jedan sastojak je čini neodoljivom!
Najjednostavniji desert koji ćete spremiti danas...
KEKS TORTA SA ORASIMA Pravi se od nekoliko sastojaka, ne peče se i gotova je očas posla!
Keks torta sa orasima je velika, brzo se pravi, a veoma je ukusna, pa je odlična za porodična okupljanja.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
Komentari (0)