Jesenja varijanta omiljenog deserta: Isprobajte preukusni čizkejk sa narom

Olja Jelić

09:00

Slatki kutak 0

Mnogima je čizkejk omiljena vrsta deserta, a ovaj kolač se može pripremiti na stotine načina.

Čizkejk sa narom
Shutterstock

Mnogima je čizkejk omiljena vrsta deserta, a ovaj kolač se može pripremiti na stotine načina.

Najpopularnija jesenska varijanta je čizkejk sa narom ili šipkom, zdravim i ukusnim voćem koje je zbog svojih crvenih bobica idealan ukras na vrhu kolača. Evo recepta za ćizkejk sa narom u čaši.

Sastojci za podlogu:

50 g integralnog keksa

25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi

Fil:

100 g grčkog jogurta

50 g svežeg krem sira

75 g slatke pavlake

1 kašika šećera u prahu

Preliv: 

250 g šumskog voća

1 nar

1 kašika šećera

1 kašika sveže ceđenog soka limuna

Priprema:

Keks sameljite i pomešajte sa maslacem sobne temperature. Smesu rasporedite u tri zdelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dela kašike i ostavite u frižideru dok pripremate ostatak deserta. Slatku pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu, dok ne postane čvrsto, jogurt izmešajte sa svežim sirom i dodajte u smesu. Sve sastojke nežno mešajte dok se ne sjedine. Krem prelijte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovo sve vratite u frižider na najmanje sat vremena. U međuvremenu naseckajte šumsko voće na sitno i nar, prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuvajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano mešanje. Smesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na krem. Na vrhu kolač ukrasite bobicama nara.

Vratite u frižider do posluživanja.

 

Komentari (0)

Loading