PROBAJTE ČIZKEJK NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Mak daje posebnu draž, obožavaćete ovaj recept
Čizkejk ili kolač sa sirom već dugo je glavni izbor kada su poslastice u pitanju. Ako želite da vaš omiljeni desert, dobije ukus pristigle nam jeseni , probajte da dodate mak i magija je tu.
Sastojci
Za testo:
250 g brašna
75 g šećera
prstohvat soli
2 žumanceta
125 g ohlađenog putera
Za prvi fil:
250 g mlevenog maka
1,25 dl mleka
50 g putera
50 g šećera
kašičica rendane kore limuna
Za drugi fil:
500 g nemasnog sira
2 dl kisele pavlake
2 jajeta
125 g šećera
30 g skroba
2 kašičice rendane kore limuna
2 kašike soka od limuna
1 žumance
kašika mleka
Priprema:
Napravite udubljenje u brašnu, pa u njega sipajte šećer, so i žumanca. Puter isecakjte na listiće, pa ih rasporedite po ivici brašna. Dobro umesite testo i ostavite ga umotanog u celofan u frižideru pola sata.
Prokuvajte mleko, puter, šećer i limunovu koru, pa time poparite mak. Rernu zagejte na 160 stepeni. Podmažite kalup za kolače prečnika 26 cm.
Razdvojte žumaca i belanca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Dodajte sir, pavlaku i žumanca, umešajte skrob i limunov sok i sve dobro umutite.
Razvucite testo i pokrijte kalup oblikujući ivicu. Na testo prvo stavite popareni mak, a preko njega fil sa sirom. Stavite kolač u rernu na 70 minuta. Umutite žumance i mleko i time prelijte kolač posle pola sata pečenja.
Vreme pripreme: 145 minuta
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)