MOSKVA ŠNIT Napravite poslasticu koja najviše podseća na najpoznatiju beogradsku tortu

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Iako nosi rusko ime nastala je u centru srpske prestonice . Moskva šnit nastala je 1974. godine i remek je delo gđe Anice Džepine.

moskva šnit
Printscreen/Youtube

Potrebno je 

Za 4 kore

16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna


Za fil

16 žumanca
12 kašika šećera
1 puding od vanile
500 ml mleka
1 kašika gustina
250 gr maslaca


Za nadev i ukrašavanje

500 ml slatke pavlake
500 gr višanja
1 manja konzerva ananasa
150 gr pečenih, seckanih lešnika 

Priprema

Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte da postane gusto. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Potom lagano promešajte varjačom. Sipajte u pleh i pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite a onda mu dodajte umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku.

Slaganje torte

Prva kora — fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka
druga kora — fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka
treća kora — fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka — četvrta kora, koja se ukrašava po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading