MOSKVA ŠNIT Napravite poslasticu koja najviše podseća na najpoznatiju beogradsku tortu
Iako nosi rusko ime nastala je u centru srpske prestonice . Moskva šnit nastala je 1974. godine i remek je delo gđe Anice Džepine.
Potrebno je
Možda vas zanima:
POSNA MOSKVA ŠNIT Savršena voćna poslastica sa ananasom i orasima bez koje nijedno slavlje ne prolazi
Ako volite originalnu verziju, obožavaćete i njenu posnu varijantu.

POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.

MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.

MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
Za 4 kore
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
Za fil
16 žumanca
12 kašika šećera
1 puding od vanile
500 ml mleka
1 kašika gustina
250 gr maslaca
Za nadev i ukrašavanje
500 ml slatke pavlake
500 gr višanja
1 manja konzerva ananasa
150 gr pečenih, seckanih lešnika
Priprema
Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte da postane gusto. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Potom lagano promešajte varjačom. Sipajte u pleh i pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite a onda mu dodajte umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku.
Slaganje torte
Prva kora — fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka
druga kora — fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka
treća kora — fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka — četvrta kora, koja se ukrašava po želji.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)