MOSKVA ŠNIT Kraljica trpeze u savršenom voćnom spoju, poćiće vam voda na usta
Raskošna poslastica oduševiće i one izbirljive.
Moskva šnit
Sastojci:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 16 žumanca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 g maslaca
Za nadev i ukrašavanje:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 g pečenih, seckanih lešnika (originalno badema)
Priprema:
Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte u gušći šam. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešajte varjačom. Zatim sipajte u pleh veličine 23 x 33 cm. Pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite a onda mu dodati umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku. Slaganje torte: Prva kora - fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka; druga kora - fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka; treća kora - fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka; četvrta kora, koja se ukrašava po želji.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Napravite poslasticu koja najviše podseća na najpoznatiju beogradsku tortu
Iako nosi rusko ime nastala je u centru srpske prestonice . Moskva šnit nastala je 1974. godine i remek je delo gđe Anice Džepine.
MOSKVA ŠNIT PONOS BEOGRADA Savršen spoj voća i orašastih plodova
Savršena za sve svečane prilike.
MOSKVA TORTA PONOS BEOGRADA OD 1974 Vole je svi od 7 do 107 godina
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MOSKVA ŠNIT SIMBOL BEOGRADA Voćna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)