MOSKVA ŠNIT Kraljica trpeze u savršenom voćnom spoju, poćiće vam voda na usta
Raskošna poslastica oduševiće i one izbirljive.
Moskva šnit
Sastojci:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 16 žumanca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 g maslaca
Za nadev i ukrašavanje:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 g pečenih, seckanih lešnika (originalno badema)
Priprema:
Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte u gušći šam. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešajte varjačom. Zatim sipajte u pleh veličine 23 x 33 cm. Pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite a onda mu dodati umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku. Slaganje torte: Prva kora - fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka; druga kora - fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka; treća kora - fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka; četvrta kora, koja se ukrašava po želji.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Napravite poslasticu koja najviše podseća na najpoznatiju beogradsku tortu
Iako nosi rusko ime nastala je u centru srpske prestonice . Moskva šnit nastala je 1974. godine i remek je delo gđe Anice Džepine.
MOSKVA ŠNIT PONOS BEOGRADA Savršen spoj voća i orašastih plodova
Savršena za sve svečane prilike.
MOSKVA TORTA PONOS BEOGRADA OD 1974 Vole je svi od 7 do 107 godina
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MOSKVA ŠNIT SIMBOL BEOGRADA Voćna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)