ČOKOLADNI ČUPAVCI Kolač bez pečenja a vole ga i na mrežama
Ako želite da osetite rapsodiju ukusa, probajte čokoladne čupavce.Pravi se za kratko vreme.Uživajte!
Potrebno je
1 l mleka
150 g šećera
1 vanilin šećer
160 g griza
60 g kakao praha
50 g čokolade
30 g kokosovog brašna + 50-100 g za valjanje
Priprema
U šerpu sipate mleko, šećer, griz i kakao. Sve sjedinite i stavite na laganu vatru. Kada se zgusne dodate 30 g kokosa i čokoladu. Smesu izlijte u pleh obložen samolepljivom folijom dimenzija rasporedite i ostavite u frižideru 2-3 h. Izvadite iz frižidera i isecite na kocke željene veličine i uvaljajte u kokos.
Možda vas zanima:
ČUPAVCI DUPLO JEFTINIJI OD ONIH KLASIČNIH Jednako odličnog ukusa, a posni na vodi
Napravite čupavce posne na vodi . Toliko su dobri da stavite odmah duplu meru.
STARINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I ČOKOLADOM Slatki čokoladni čupavci, brzo se spremaju, a još brže jedu
Kada vam se jede nešto čokoladno, slatko ili želite da iznenadite neku vama dragu osobu, možete na brzaka napraviti slatke čokoladne čupavce. Brzo se prave, a pojedu se još brže
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)