OBLANDE Po bakinom receptu, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Oblande su neizostavni deo slavske trpeze. Možete ih praviti posne ili mrsne. Postoji više recepata, a mi vam donosimo onaj tradicionalni. Slatke i mekane, bolje odmah napravite duplu meru.

Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 120 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema
Sipajte mleko u šerpu , pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Mešajte sve vreme. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe. Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele. Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu. Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi. Vaš kolač je spreman za sečenje i jelo. Prijatno.
Ova torta je neodoljivo kremasta, lagana i izuzetno se lako sprema. Nimalo ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom, savršena je za slavsku trpezu. Ovaj kolač je začas gotov, nestaće sa stola odmah, a treba vam samo 3 sastojka. Probajte i oduševićete se. Za ovaj mekani kolač, potrebno vam je samo 3 sastojka. Lagan, kremast i sladak, bićete oduševljeni. Medene kuglice se prave brzo i lako, od samo nekoliko sastojaka. Neodoljivo su slatke, tope se u ustima. Jede vam se nešto posno slatko? Imate slavu ali ste iscrpli sve ideje i ne znate šta da pravite? Imamo predlog za brze i jednostavne kikiriki štanglice. Ukusne su kao da ste ih pravile satima, a gotove su začas.
FENOMENALNA KOKOS TORTA Kremasta, lagana i posna
LAVA KOLAČ Pravi se od samo 3 sastojka, a čokolada se topi u ustima
PAMUK KOLAČ Od samo 3 sastojka, kremast i neodoljiv
MARLENKA KUGLICE Medena rapsodija koju ćete obožavati
POSNE KIKIRIKI ŠTANGLICE Prave se od samo 3 sastojaka, a nećete moći da im odolite
Komentari (0)