OBLANDE Po bakinom receptu, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Oblande su neizostavni deo slavske trpeze. Možete ih praviti posne ili mrsne. Postoji više recepata, a mi vam donosimo onaj tradicionalni. Slatke i mekane, bolje odmah napravite duplu meru.
Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 120 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema
Sipajte mleko u šerpu , pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Mešajte sve vreme. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe. Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele. Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu. Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi. Vaš kolač je spreman za sečenje i jelo. Prijatno.
Možda vas zanima:
MEDENE OBLANDE BUDE USPOMENU NA DETINJSTVO Hrskave i pune bogatog, kremastog fila
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZINSKE OBLANDE PREPUNE KEKSA Slatkiš bez mane za najveće sladokusce
Priprema je nikad brža, a ukus fantastičan.
OBLANDE SA KARAMEL FILOM Nekada su sve domaćice pravile ovaj slatkiš, budi nostalgiju od prvog zalogaja
Mekane i slatke, prste da poližete.
OBLANDE Kolač na kome su odrasle generacije, po receptu koji bi valjalo da zapišete
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)