OBLANDE Po bakinom receptu, svaki zalogaj je bolji od prethodnog

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Oblande su neizostavni deo slavske trpeze. Možete ih praviti posne ili mrsne. Postoji više recepata, a mi vam donosimo onaj tradicionalni. Slatke i mekane, bolje odmah napravite duplu meru.

Oblande
Foto: Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
  • 500 g šećera
  • 1 kesica vanil šećera
  • 120 g margarina
  • 150 g mlevenih oraha
  • 1 l mleka

Priprema

Sipajte mleko u šerpu , pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Mešajte sve vreme. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe. Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele. Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu. Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi. Vaš kolač je spreman za sečenje i jelo. Prijatno.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading