ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA ZA 15 MINUTA Najjednostavniji recept koji ste videli
Podjednako ukusna, samo što ćete je brže napraviti. Sočan fil, sa mekanim korama.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
- 1 pakovanje kora
Za fil:
- 3 jajeta
- 2 čaše šećera
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše prezli
- 1 čaša griza
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Fil do maka:
- 400 g mlevenog maka
- 350 ml mleka
- 5 kašika šećera
Priprema
Fil od maka Stavite mleko i šećer da prokuvaju, dodajte mleveni mak, pa kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se malo ohladi.
Fil Jaja sa šećerom umutite, dodajte ulje u tankom mlazu muteći neprekidno, sipajte jogurt pa izmešajte. Pomešajte griz, prezle i prašak za pecivo, dodajte u smesu od jaja pa sve dobro sjedinite.
Kore Podelite kore na 3 dela, za svaku štrudlu trebaće vam po 4 kore. Uzmite jednu koru i premažite je sa jednom kašikom ulja. Preko stavite drugu koru i premažite je filom od jaja oko 4 kašike. Stavite preko treću koru pa i nju premažite filom od jaja. Preko stavite četvrtu koru i premažite jedan deo fila od maka. Urolajte i stavite u pleh premazan uljem. Ponovite postupak, i tako napravite jos 2 rolata. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Mirisna poslastica iz bakine kuhinje po starom, proverenom receptu
Ukusna i slatka, uzećete parče više.

POSNI BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi sva čula
Ukusan i sočan, biće mekan danima.

ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Jednostavni desert skupog ukusa, kremast i sočan
Ukusan kao da ste se trudili satima.

SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.

CARSKI MAFINI Ukusni i zasitni, savršeni za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili salatu.
Komentari (0)