MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 500 g brašna
- pola paketića svežeg kvasca
- supena kašika šećera
- 2 žumanca
- prstohvat soli
- 60 g masti ili putera
Za fil:
- 125 ml mleka
- 300 g mlevenog maka
- 200 g šećera
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zakuvajte mleko pa skinite sa šporeta i dodajte kašiku šećera. Dodajte izdrobljen svež kvasac i malo brašna pa ostavite da se aktivira. Zasebno umutite dva žumanca pa dodajte u aktiviran kvasac. Dobro promešajte pa sipajte u vanglu sa brašnom i malo soli. Zamesite testo pa ga ostavite da narasta, na pobrašnjenoj radnoj površini. Pustite da mleko provri pa umešajte mak i šećer. Fil zakuvajte pa skinite sa ringle i pustite da se prohladi. Podelite nadošlo testo na 3 dela. Oklagijom razvucite u oblik pravougaonika svaki deo pa premažite mašću i puterom. Nafilujte filom od maka pa zarolajte u oblik štrudle. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim svaku štrudlu premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Ukusa koji priča priče, a idealna za dane Božićnog posta
Sočna i drugačija, a greje dušu i telo.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOM SA ŠLJIVAMA Posni specijalitet kao osmišljen za slavsku trpezu, ukusa koji se pamti
U savršenom aromatičnom spoju, prste da poližete.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
DUNAVSKA ČORBA Neodoljiva i drugačija, krepi organizam u trenu
Dodajte prilog po želji i uživajte u ručku koji će obožavati cela porodica.
Komentari (0)