MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 500 g brašna
- pola paketića svežeg kvasca
- supena kašika šećera
- 2 žumanca
- prstohvat soli
- 60 g masti ili putera
Za fil:
- 125 ml mleka
- 300 g mlevenog maka
- 200 g šećera
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zakuvajte mleko pa skinite sa šporeta i dodajte kašiku šećera. Dodajte izdrobljen svež kvasac i malo brašna pa ostavite da se aktivira. Zasebno umutite dva žumanca pa dodajte u aktiviran kvasac. Dobro promešajte pa sipajte u vanglu sa brašnom i malo soli. Zamesite testo pa ga ostavite da narasta, na pobrašnjenoj radnoj površini. Pustite da mleko provri pa umešajte mak i šećer. Fil zakuvajte pa skinite sa ringle i pustite da se prohladi. Podelite nadošlo testo na 3 dela. Oklagijom razvucite u oblik pravougaonika svaki deo pa premažite mašću i puterom. Nafilujte filom od maka pa zarolajte u oblik štrudle. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim svaku štrudlu premažite umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)