KESTEN PIRE Neodoljiva poslastica posna na vodi
Kesten, kralj jeseni, pravi se u raznim slanim i slatkim jelima. Kesten pire se jednostavno i brzo priprema, osvežava, a posan je na vodi.
Potrebno je
- 400 g kestenja
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 500 ml vode
Priprema
Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa skuvajte u šerpi. Kada se prohlade skinite koru i stavite ih u šerpu. Dodajte vanilu i šećer, pa sipajte vodu i kuvajte nekih 30 minuta. Kada većina tečnosti ispari, sklonite sa šporeta. Prebacite smesu sa kestenjem u blender i dobro izblendirajte. Kesten pire je gotov.
Možda vas zanima:
KESTEN PIRE SA ŠLAGOM Kremasti desert savršen za posne dane, pravićete stalno
Fenomenalni desert topi se u ustima.
POSNI KESTEN PIRE Desert koji greje dušu i telo, kao osmišljen za hladne dane
Sočan i sladak, a pogodan za dane Božićnog posta.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)