KREMASTI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Rapsodija keksa i čokolade u mekom spoju

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Ako želite kolač koji je lagan, ukusan i nije vam potrebno puno vremena za pripremu, imamo rešenje za vas. Napravite ovaj slatkiš, fenomenalan je.

kremasti kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g keksa
  • 300 g šlaga u prahu
  • 300 g čokolade
  • 300 ml mleka

Za potapanje keksa

  • 200 ml mleka

za dekoraciju

  • 200 g čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema

Šlag umutite sa mlekom da dobijete čvrstu smesu. Dodajte istopljenu čokoladu (istopite na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj) i mutite da se sjedini. Svaki komad keksa umočite u mleko i poređajte na tacnu jedan red kao koru. Namažite sa nekoliko kašika fila, preko stavite red keksa, fil i tako redom dok sav keks i fil ne potrošite. Odozgo treba da završite keksom. Treba da bude 4-6 redova keksa, u zavisnosti od veličine tacne. Za glazuru, istopite čokoladu sa uljem i odozgo namažite kolač. Ostavite da se stegne pa secite na kocke i služite.

Komentari (0)

Loading