CVETIĆI VANILICE Po starom receptu, tope se u ustima, a posne
Dekorativno prelepo izgledaju, još su boljeg ukusa, a posne. Napravite ove savršene, cvetiće vanilice i obradujte goste na slavskoj trpezi.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 50 g oraha
- 1 vanilin šećer
- džem
Za posipanje
- 50 g šećera u prahu
Priprema
Umutite penasto margarin, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte orahe, izmešajte, pa postepeno dodajte brašno. Umesite ujednačenu smesu. Rastanjite je oklagijom na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 0,5 cm. Modlom u obliku cveta vadite vanilice. Ređajte ih u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni desetak minuta. Pazite da ne potamne, treba da ostanu bele. Kada se malo prohlade, mažite ih džemom i spajajte po dve. Uvaljajte u prah-šećer.
Možda vas zanima:
BAKINE POSNE VANILICE Fenomenalni sitni kolači koji se tope u ustima, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaju za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru.
CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)