CVETIĆI VANILICE Po starom receptu, tope se u ustima, a posne
Dekorativno prelepo izgledaju, još su boljeg ukusa, a posne. Napravite ove savršene, cvetiće vanilice i obradujte goste na slavskoj trpezi.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 50 g oraha
- 1 vanilin šećer
- džem
Za posipanje
- 50 g šećera u prahu
Priprema
Umutite penasto margarin, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte orahe, izmešajte, pa postepeno dodajte brašno. Umesite ujednačenu smesu. Rastanjite je oklagijom na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 0,5 cm. Modlom u obliku cveta vadite vanilice. Ređajte ih u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni desetak minuta. Pazite da ne potamne, treba da ostanu bele. Kada se malo prohlade, mažite ih džemom i spajajte po dve. Uvaljajte u prah-šećer.
Možda vas zanima:
BAKINE POSNE VANILICE Fenomenalni sitni kolači koji se tope u ustima, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaju za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru.
CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)