POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.
Potrebno je
- 500 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 1 limun
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g oraha
- 1 kg brašna
- džem od kajsija
Dodatno
- malo šećera u prahu
Priprema
Mikserom penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Onda izrendajte limunovu koricu i nacedite limun u smesu. Dodajte orahe i vanilin šećer. Lagano sipajte brašno, pa zamesite ujednačeno ne tvrdo testo. Razklagijajte testo pa modlom vadite vanilice. Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte vanilice. Pecite ih 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vadite ih dok su bele. Dok su još tople, spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u prah šećer.
Možda vas zanima:
CVETIĆI VANILICE Po starom receptu, tope se u ustima, a posne
Dekorativno prelepo izgledaju, još su boljeg ukusa, a posne. Napravite ove savršene, cvetiće vanilice i obradujte goste na slavskoj trpezi.
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)