POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g margarina 
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 limun
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g oraha
  • 1 kg brašna
  • džem od kajsija

Dodatno

  • malo šećera u prahu

Priprema

Mikserom penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Onda izrendajte limunovu koricu i nacedite limun u smesu. Dodajte orahe i vanilin šećer. Lagano sipajte brašno, pa zamesite ujednačeno ne tvrdo testo. Razklagijajte testo pa modlom vadite vanilice. Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte vanilice. Pecite ih 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vadite ih dok su bele. Dok su još tople, spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u prah šećer.

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading