POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
Potrebno je
- 250 g biljnog margarina
- 1 limun (sok i korica)
- 170 g prah-šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 500 g brašna
- domaći džem od kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite margarin sobne temperature. Dodajte 120 g šećera u prahu, limunov sok i koricu. Mutite sve dok ne dobijete penastu smesu. Brašno dodajte postepeno pa zamesite testo. Ostavite do sat vremena u frižideru. Zatim, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom pa rakijskom čašicom vadite vanilice. Pecite oko 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ali, obratite pažnju da testo ostane belo. Pečene vanilice ostavite da se prohlade. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u mešavinu prah i vanilinog šećera. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.
CVETIĆI VANILICE Po starom receptu, tope se u ustima, a posne
Dekorativno prelepo izgledaju, još su boljeg ukusa, a posne. Napravite ove savršene, cvetiće vanilice i obradujte goste na slavskoj trpezi.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)