ČIZKEJK SA VANILOM I BOROVNICAMA Bolji nego onaj kupovni
Već godinama unazad, omiljena poslastica, sa sirom, keksom i voćem. Pred vama je recept za čizkejk sa vanilom i borovnicama, kremast i osvezavajuć.
Potrebno je
Za koru
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g istopljenog putera
- 2 kesice vanilinog šećera
Za fil
- 400 g krem sira
- 400 g kisele pavlake
- 250 g sitnog sira
- 200 ml pavlake za šlag
- 3 kesice želatina
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 šolja šećera u prahu
Za preliv
- 7 kašika slatkog od borovnica
- 1 kašičica cimeta
Priprema
Kora: Keks pomešajte sa puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru.
Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekajte da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem. Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati.
Preliv: Pomešajte slatko od borovnice sa cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)