ŽUTI ROLAT Kremasta fantazija slatkih ukusa, vanila mu daje posebnu čar
Napravite ovaj neodoljivi kremasti kolač i nećete se pokajati. Toliko je ukusan, da odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica ekstrakta vanile
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo limunove korice
Za fil
- 1/2 l mleka
- kesica pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 1 kesica ekstrakta vanile
- 100 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 4 banane
Priprema
Umutite jaja sa šećerom i kašikom vode, pa onda dodajte ostale sastojke. Pecite 15 minuta u plehu obloženim papirom za pečenje, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Zatim prebacite testo na suvu kuhinjsku krpu, pa umotajte u rolat i ostavite da se ohladi. Za fil umutite puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostalo mleko stavite da se kuva. U mleko sipajte smesu od pudinga, pa kuvajte par minuta uz stalno mešanje da biste izbegli grudvice. Prekrijte kuvani puding providnom folijom i ostavite da se ohladi. Prvo umutite šećer sa margarinom, pa dodajte ohlađeni puding. Sa 2/3 ovog fila premažite unutrašnjost rolata, pa poslažite uzdužno 2+2 banane. Onda testo zamotajte u rolat, pa po njemu premažite ostatak fila. Na kraju, pospite rendanu čokoladu i dekorišite po želji.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)