ŽUTI ROLAT Kremasta fantazija slatkih ukusa, vanila mu daje posebnu čar
Napravite ovaj neodoljivi kremasti kolač i nećete se pokajati. Toliko je ukusan, da odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica ekstrakta vanile
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo limunove korice
Za fil
- 1/2 l mleka
- kesica pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 1 kesica ekstrakta vanile
- 100 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 4 banane
Priprema
Umutite jaja sa šećerom i kašikom vode, pa onda dodajte ostale sastojke. Pecite 15 minuta u plehu obloženim papirom za pečenje, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Zatim prebacite testo na suvu kuhinjsku krpu, pa umotajte u rolat i ostavite da se ohladi. Za fil umutite puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostalo mleko stavite da se kuva. U mleko sipajte smesu od pudinga, pa kuvajte par minuta uz stalno mešanje da biste izbegli grudvice. Prekrijte kuvani puding providnom folijom i ostavite da se ohladi. Prvo umutite šećer sa margarinom, pa dodajte ohlađeni puding. Sa 2/3 ovog fila premažite unutrašnjost rolata, pa poslažite uzdužno 2+2 banane. Onda testo zamotajte u rolat, pa po njemu premažite ostatak fila. Na kraju, pospite rendanu čokoladu i dekorišite po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)