PREUKUSNA VODENA TORTA Omiljena na trpezi nekadašnje Jugoslavije, danas zaboravljena
Ova sjajna poslastica pravi se brzo i lako, prijatelj je kućnog budžeta a osvaja ukusom. Sada mogu da vam dođu i nenajavljeni gosti, dočekaćete ih spremni.
Potrebno je
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite penasto šećer sa jajima pa postepeno dodajte brašno. Promešajte dobro pa sipajte smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta na 200 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 i pecite još 30 minuta. Preliv napravite od vode i šećera, sve pomešajte pa kuvajte dok ne provri. Ohlađeni patišpanj prelijte vrućim sirupom. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
VODENA TORTA Jeftina poslastica koju su znale da prave sve domaćice u Jugoslaviji, a sastojke već imate u kuhinji
Pravi se lako, od jeftinih sastojaka, a izdašna je i neodoljiva.
VODENA TORTA Poslastica čiji su recept znale sve jugoslovenske domaćice, a mekan kao duša
Pravi se od jeftinih sastojaka, a vratiće vas momentalno u prošle dane.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Komentari (0)