PREUKUSNA VODENA TORTA Omiljena na trpezi nekadašnje Jugoslavije, danas zaboravljena
Ova sjajna poslastica pravi se brzo i lako, prijatelj je kućnog budžeta a osvaja ukusom. Sada mogu da vam dođu i nenajavljeni gosti, dočekaćete ih spremni.
Potrebno je
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite penasto šećer sa jajima pa postepeno dodajte brašno. Promešajte dobro pa sipajte smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta na 200 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 i pecite još 30 minuta. Preliv napravite od vode i šećera, sve pomešajte pa kuvajte dok ne provri. Ohlađeni patišpanj prelijte vrućim sirupom. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
VODENA TORTA Jeftina poslastica koju su znale da prave sve domaćice u Jugoslaviji, a sastojke već imate u kuhinji
Pravi se lako, od jeftinih sastojaka, a izdašna je i neodoljiva.
VODENA TORTA Poslastica čiji su recept znale sve jugoslovenske domaćice, a mekan kao duša
Pravi se od jeftinih sastojaka, a vratiće vas momentalno u prošle dane.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)