VODENA TORTA Poslastica čiji su recept znale sve jugoslovenske domaćice, a mekan kao duša

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pravi se od jeftinih sastojaka, a vratiće vas momentalno u prošle dane.

vodena torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo 

Za preliv:

  • 500 ml vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kašiku po kašiku. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još pola sata. U šerpu stavite vodu i šećere da prokuvaju. Ostavite da se ohlade patišpanj i preliv. Prelijte prohlađen patišpanj hladnim prelivom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading