VODENA TORTA Jeftina poslastica koju su znale da prave sve domaćice u Jugoslaviji, a sastojke već imate u kuhinji

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, od jeftinih sastojaka, a izdašna je i neodoljiva.

vodena torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo 

Za preliv:

  • 500 ml vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte postepeno brašno. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još pola sata. U jednu šerpu stavite vodu sa šećerima da proključa. Ostavite da se prohlade patišpanj i preliv. Prelijte hladan preliv preko prohlađenog patišpanja. Dekorišite tortu po želji. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading