KEPANG KROFNE Domaće, a sočne i slatke, kao one iz pekare

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Neodoljive i posebne, najbolje odmah stavite duplu meru.

kepang krofne
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 šolje brašna
  • 2 kašike maslaca
  • 1 paket suvog kvasca
  • 5 kašika šećera
  • 1 šolja mleka
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema
Otopite maslac, pa mu dodajte mleko, šećer i so. Dobro promešajte, dodajte jaje, pa onda i kvasac i pustite da odstoji pet minuta. Prebacite u veću posudu i dodajte brašno pa zamesite. Ostavite da odstoji oko sat vremena pa premesite i pustite da testo opet stoji pola sata do sat vremena. Od testa napravite manje loptice koje zatim oblikujete u štapiće i motate. Možete ih preliti čime hoćete, ali tradicionalno se valjaju u mešavinu šećera i cimeta. Stavite tu mešavinu u papirnu kesu, pa ubacujte jednu po jednu krofnu i dobro ih promešajte u kesi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading