BAKIN KOLAČ Starinska poslastica koja vraća u detinjstvo, mekan kao duša
Poznat i kao galete ili vafli, zamirisaće vam celu kuću. Potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka.
Potrebno je
- 3 jaja
- 150 g putera
- 150 ml jogurta
- 180 g brašna
- 50 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika gustina
Priprema:
Umutite iseckan omekšali puter i oba šećera u penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje muteći sve vreme. Dodajte jogurt, izmešajte, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i gustinom. Izmešajte kašikom i ostavite da odstoji pola sata. Pecite vafle u zagrejanom aparatu za vafle. Čuvajte u zatvorenoj plastičnoj kutiji.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Tajna je u 1 sastojku, a razlika u ukusu je ogromna!
Sočan i mekan kao duša, nema ko će mu odoleti.
BAKIN KOLAČ RAJ ZA SLADOKUSCE Gotov očas posla, a svi ga vole
Sočan i mekan, bićete oduševljeni.
BAKIN KOLAČ Desert mekan kao duša, vraća u dane detinjstva
Po starom receptu, vraća u dane detinjstva.
GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)