BELI ANĐEO Čuvena torta neponovljivog ukusa a raskošna kao iz prestižnih restorana
Lagana i osvežavajuća, savršena za bilo koje doba dana.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 250 g margarina
- 125 g putera
- 500 g šlaga
- 4 čaše kisele pavlake
Priprema
Puding skuvajte u zaslađenom mleku pa dodajte 100 g izlomljene čokolade i mešajte dok se ne optopi. Pustite da se prohladi pa ga sjedinite sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Ostatak čokolade iseckajte sitno i pomešajte sa filom, da se sastojci lepo sjedine. Zasebno umutite šlag sa hladnom vodom pa dodajte kiselu pavlaku i sjedinite varjačom. Premažite jednu koru filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite šlagom.
Možda vas zanima:
BELI ANĐEO TORTA Brza i ukusna poslastica gotova dok pristavite kafu
Kremasta i lagana, gosti će biti oduševljeni.
BELI ANĐEO TORTA Nema paljenja šporeta, a ukusna kao da ste se trudili satima
Neodoljiva poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi.
POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.
MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)