BELI ANĐEO Čuvena torta neponovljivog ukusa a raskošna kao iz prestižnih restorana
Lagana i osvežavajuća, savršena za bilo koje doba dana.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 250 g margarina
- 125 g putera
- 500 g šlaga
- 4 čaše kisele pavlake
Priprema
Puding skuvajte u zaslađenom mleku pa dodajte 100 g izlomljene čokolade i mešajte dok se ne optopi. Pustite da se prohladi pa ga sjedinite sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Ostatak čokolade iseckajte sitno i pomešajte sa filom, da se sastojci lepo sjedine. Zasebno umutite šlag sa hladnom vodom pa dodajte kiselu pavlaku i sjedinite varjačom. Premažite jednu koru filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite šlagom.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)