BELI ANĐEO Čuvena torta neponovljivog ukusa a raskošna kao iz prestižnih restorana

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Lagana i osvežavajuća, savršena za bilo koje doba dana.

beli anđeo torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 12 kašika šećera
  • 100 g mleka u prahu
  • 250 g margarina
  • 125 g putera
  • 500 g šlaga
  • 4 čaše kisele pavlake

Priprema

Puding skuvajte u zaslađenom mleku pa dodajte 100 g izlomljene čokolade i mešajte dok se ne optopi. Pustite da se prohladi pa ga sjedinite sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Ostatak čokolade iseckajte sitno i pomešajte sa filom, da se sastojci lepo sjedine. Zasebno umutite šlag sa hladnom vodom pa dodajte kiselu pavlaku i sjedinite varjačom. Premažite jednu koru filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite šlagom.

Komentari (0)

Loading