BELI ANĐEO Čuvena torta neponovljivog ukusa a raskošna kao iz prestižnih restorana
Lagana i osvežavajuća, savršena za bilo koje doba dana.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 250 g margarina
- 125 g putera
- 500 g šlaga
- 4 čaše kisele pavlake
Priprema
Puding skuvajte u zaslađenom mleku pa dodajte 100 g izlomljene čokolade i mešajte dok se ne optopi. Pustite da se prohladi pa ga sjedinite sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Ostatak čokolade iseckajte sitno i pomešajte sa filom, da se sastojci lepo sjedine. Zasebno umutite šlag sa hladnom vodom pa dodajte kiselu pavlaku i sjedinite varjačom. Premažite jednu koru filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite šlagom.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
Komentari (0)