STARINSKA TORTA PO NANINOM RECEPTU Lako se pravi, a govori 5 jezika
Vratiće vas u dane detinjstva.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

SLANA TORTA SA PAPRIKAMA Raskošno predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete
Kremasta i slasna, a gotova očas posla.

ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.
Za biskvit:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 čaša oraha
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- 6 dl vode
Za ukrašavanje:
- 2 šlag pene
- 2 dl vode
- 4 kašike šećera
- aroma vanile
- 100 g oraha
Priprema:
Za koru umutite 4 jaja i čašu šećera. Zatim postepeno dodajte ostale sastojke: čašu mleka, čašu ulja, čašu griza, čašu oraha, čašu brašna i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 30 minuta na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite sirup.
500 g šećera i 6 dl vode stavite da se prokuva. Pečeni biskvit prelijte sirupom. Umutite 2 šlaga, 2 dl vode i 4 kašike šećera. Dodajte aromu vanile, sjedinite i ostavite da se ohladi. Kad se šlag ohladi, premažite preko biskvita i pospite mlevenim orahom.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)