STARINSKA TORTA PO NANINOM RECEPTU Lako se pravi, a govori 5 jezika
Vratiće vas u dane detinjstva.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 čaša oraha
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- 6 dl vode
Za ukrašavanje:
- 2 šlag pene
- 2 dl vode
- 4 kašike šećera
- aroma vanile
- 100 g oraha
Priprema:
Za koru umutite 4 jaja i čašu šećera. Zatim postepeno dodajte ostale sastojke: čašu mleka, čašu ulja, čašu griza, čašu oraha, čašu brašna i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 30 minuta na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite sirup.
500 g šećera i 6 dl vode stavite da se prokuva. Pečeni biskvit prelijte sirupom. Umutite 2 šlaga, 2 dl vode i 4 kašike šećera. Dodajte aromu vanile, sjedinite i ostavite da se ohladi. Kad se šlag ohladi, premažite preko biskvita i pospite mlevenim orahom.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
RAPSKA TORTA OSVAJA UKUSOM OD 1177 GODINE Prvi recept je napisan krasnopisom
Recept za rapsku tortu nastao je 1177 godine na Rabu, u čast u pape Aleksandra III koji se nakon brodoloma sklonio na ovo ostrvo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)