STARINSKA TORTA PO NANINOM RECEPTU Lako se pravi, a govori 5 jezika
Vratiće vas u dane detinjstva.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 čaša oraha
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- 6 dl vode
Za ukrašavanje:
- 2 šlag pene
- 2 dl vode
- 4 kašike šećera
- aroma vanile
- 100 g oraha
Priprema:
Za koru umutite 4 jaja i čašu šećera. Zatim postepeno dodajte ostale sastojke: čašu mleka, čašu ulja, čašu griza, čašu oraha, čašu brašna i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 30 minuta na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite sirup.
500 g šećera i 6 dl vode stavite da se prokuva. Pečeni biskvit prelijte sirupom. Umutite 2 šlaga, 2 dl vode i 4 kašike šećera. Dodajte aromu vanile, sjedinite i ostavite da se ohladi. Kad se šlag ohladi, premažite preko biskvita i pospite mlevenim orahom.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)