STARINSKA TORTA PO NANINOM RECEPTU Lako se pravi, a govori 5 jezika
Vratiće vas u dane detinjstva.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 čaša oraha
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- 6 dl vode
Za ukrašavanje:
- 2 šlag pene
- 2 dl vode
- 4 kašike šećera
- aroma vanile
- 100 g oraha
Priprema:
Za koru umutite 4 jaja i čašu šećera. Zatim postepeno dodajte ostale sastojke: čašu mleka, čašu ulja, čašu griza, čašu oraha, čašu brašna i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 30 minuta na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite sirup.
500 g šećera i 6 dl vode stavite da se prokuva. Pečeni biskvit prelijte sirupom. Umutite 2 šlaga, 2 dl vode i 4 kašike šećera. Dodajte aromu vanile, sjedinite i ostavite da se ohladi. Kad se šlag ohladi, premažite preko biskvita i pospite mlevenim orahom.
Možda vas zanima:
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)