ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 50 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 500 g maka
- 200 g šećera
- 1,5 šolja mleka
Za premaz:
- 1 jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi s toplim mlekom razmutite kvasac i šećer. Dodajte brašno, jaje, žumance i otopljen maslac, pa zamesite testo. Pustite da odstoji 20 minuta, pa podelite na 3 dela. Zatim pomešajte mak i šećer da napravite fil. Mleko zagrejte, skoro do ključanja, pa ga postepeno dodajte maku i šećeru. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Razvucite testo pa ga premažite filom i uvijte u rolat. Obložite pleh papirom za pečenje pa naređajte štrudle. Premažite štrudle umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)