LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao-praha
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike ulja
Za sirup:
- 300 ml vode
- 100 g šećera
Za fil sa voćem:
- 400 g šumskog voća
- 3 x 100 ml vode
- 130 g šećera
- 1 želatin
- 1 puding
Za krem:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 1 puter
- 2 pudinga od vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite 4 belanca, dodajte 4 kašike šećera. Dodajte jedno po jedno žumance i mutite dalje. Ostatak 4 kašike brašna, 2 kašike kakao-praha, 1/2 praška za pecivo i vanilin šećer takođe dodajte. Na kraju umešajte puter. Sve to umutite i stavite u pleh, pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kad voće proključa, dodajte puding i žele. Koru u plehu prelijte sirupom i stavite voćni žele i preko toga puding. Napravite čokoladni preliv sa 150 g crne čokolade i 150 ml slatke pavlake. Kolač ostaviti da odstoji preko noći u frižideru. Ukrasite odozgo jagodama.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)