POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Potrebno je:
1 pakovanje kora za rozen tortu
Za fil:
300 g šećera
150 ml vode
300 g mlevenih oraha
250 g margarina
2 vanil šećera
50 g posne čokolade
2 kašike ruma
Za fondan:
2 kašike ulja
300 g prah šećera
5 kašika ključale vode
15 kapi arome maline
Priprema
Kuvajte šećer sa vodom pa kad proključa, kuvajte još 5 minuta. Skinite sa ringle pa dodajte orahe i vanilin šećer, margarin i čokoladu i mešajte. Sjedinite dobro pa sipajte rum. Sve kore osim poslednje filujte vrućim filom. Zatim stavite u frižider da se dobro prohladi. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa uljem i vodom. Dodajte aromu maline u smesu šećera i vode. Rozen tortu isecite na komade pa prelijte pripremljenim fondanom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
POSNA ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica koja odmah nestaje sa stola, a svi će vam tražiti recept
Slatka i neodoljiva, za dane kada vam se jede nešto slatko ali i svečanu trpezu.
PROVERENI RECEPT Slana torta sa rozen korama postaće vam omiljeno predjelo
Sloj jedan pa drugi i očas posla gotova.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)