POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje

Ivana Pavlović

09:07

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.

posna rozen torta
Shutterstock

 

Potrebno je:

1 pakovanje kora za rozen tortu

Za fil:

300 g šećera
150 ml vode
300 g mlevenih oraha
250 g margarina
2 vanil šećera
50 g posne čokolade
2 kašike ruma

Za fondan:

2 kašike ulja
300 g prah šećera
5 kašika ključale vode
15 kapi arome maline

Priprema

Kuvajte šećer sa vodom pa kad proključa, kuvajte još 5 minuta. Skinite sa ringle pa dodajte orahe i vanilin šećer, margarin i čokoladu i mešajte. Sjedinite dobro pa sipajte rum. Sve kore osim poslednje filujte vrućim filom. Zatim stavite u frižider da se dobro prohladi. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa uljem i vodom. Dodajte aromu maline u smesu šećera i vode. Rozen tortu isecite na komade pa prelijte pripremljenim fondanom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading