POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje

Ivana Pavlović

09:07

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.

posna rozen torta
Shutterstock

 

Potrebno je:

1 pakovanje kora za rozen tortu

Za fil:

300 g šećera
150 ml vode
300 g mlevenih oraha
250 g margarina
2 vanil šećera
50 g posne čokolade
2 kašike ruma

Za fondan:

2 kašike ulja
300 g prah šećera
5 kašika ključale vode
15 kapi arome maline

Priprema

Kuvajte šećer sa vodom pa kad proključa, kuvajte još 5 minuta. Skinite sa ringle pa dodajte orahe i vanilin šećer, margarin i čokoladu i mešajte. Sjedinite dobro pa sipajte rum. Sve kore osim poslednje filujte vrućim filom. Zatim stavite u frižider da se dobro prohladi. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa uljem i vodom. Dodajte aromu maline u smesu šećera i vode. Rozen tortu isecite na komade pa prelijte pripremljenim fondanom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading